[#1] Stary dobry pointer
Czy zgodzicie sie ze mna ze to co (chyba) zostalo nam najlepszego z systemow 2 i 3.x to pointer? Nie spotkalem sie nigdy z lepszym niz ten czerwony, commodorowski. W kazdej rozdzielczosci wyglada dobrze, jest estetyczny. Ktos zwrocil na to uwage?

[#2] Re: Stary dobry pointer

@Lorak, post #1

Według mnie najlepsze w pointerze na Amisi było to że płynnie śmigał jak po maśle, bez skoków jak w innych systemach :) Jak na pC + Paint próbowałem od ręki "machnąć" owalny kształt , to mi takie "schody" wyszły że aż parsknąłem śmiechem :)

A na Amisi ma się wrażenie że porusza sie nie myszką ale dosłownie pointera sie trzyma :)

[#3] Re: Stary dobry pointer

@Lorak, post #1

Ja już o nim zapomniałem w 1994 roku, jak tylko do swojej A4000 wsadziłem kartę graficzną. Teraz mam taki jaki sobie sam stworzyłem.
[#4] Re: Stary dobry pointer

@kjb, post #2

Masz absolutnie rację. Uważam, że wskaźnik z Amigi porusza się płynnie bez skoków, ale pod win jakoś to nikomu nie przeszkadza... Nawet w myszkach o duzej rozdzielczosci pod win tak jest.

Mnie to zawsze denerwuje kiedy siadam przy pc i jeszcze ten bialy niewidoczny, domyslny wskaznik.

Ogólnie animacje drżą pod win.
[#5] Re: Stary dobry pointer

@Lorak, post #1

ja od zawsze zamienialem czerwony na zielony. a na windach od czasu mojej pierwszej windy mam taki sam jak na ami :) kiedys sobie przerysowalem na piecu i od tego czasu zawsze tylko tego uzywam.
[#6] Re: Stary dobry pointer

@Lorak, post #1

Ja od "zawsze" mam taka "rączke" wskazujaca paluchem (jest taka bardziej disneyowska i lepiej wyglada niz ta znana z win, ktora czasami pojawia sie w niektorych miejscach). Znalazlem ja na Aminecie. Oryginalana czerwona strzalka nigdy mi sie nie podobala. :)
Rączka ma kolor czarno szaro-bialy z czarna obwodka. Jest dobrze widoczna na kazdym kolorze.

Ostatnia modyfikacja: 13.12.05 20:01
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem