kategorie: A500, Sprzęt
[#1] Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?
Mam problem z lewym przyciskiem. Słabo reaguje, trzeba naciskać po kilka razy, jest jakby zapadnięty. Chciałem zerknąć do środka ale nie mogę znaleźć żadnych śrubek mocujących. Próbowałem podważyć górną pokrywę w nadziei że jest na jakichś zatrzaskach, ale trzyma tak mocno że ma obawy że uszkodzę.
Jak to otworzyć?
Jak naprawić ten przycisk?
Z gory dzięki za pomoc.
[#2] Re: Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?

@MatthewNS, post #1

O ile pamiętam to pod małymi ślizgaczami są śrubki.
[#3] Re: Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?

@MatthewNS, post #1

I tak nie obędzie się bez lutowania. Pod przyciskiem jest mikro styk, który z czasem zużywa się. Takie mikro styki można spotkać w urządzeniach RTV (telewizory, odtwarzacze etc.). Trzeba go zastąpić nowym, ale należy też zwrócić uwagę na wysokość mikro styku, bo jak wstawisz za wysoki, to będzie problem z naciskaniem przycisku, a raczej z brakiem możliwości jego naciśnięcia.
[#4] Re: Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?

@MatthewNS, post #1

Dwie śrubki są pod naklejką.
Jak nacisniesz mocniej poczujesz w którym miejscu.
Nie musisz odklejać. Wystarczy przebić folie małym srubokretem i odkręcić.
[#5] Re: Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?

@MatthewNS, post #1

Poza wysokością przycisku zwróć też uwagę na siłę nacisku (Actuating Force), ja ostatnio kupiłem
i są za "twarde" i teraz myszka trochę mi hałasuje ;p. Myślę że około 150 jednostek powinno być ok,
może trochę mniej.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2012 23:24:32 przez Radek_Cz
[#6] Re: Myszka COMMODORE 327124-15 - jak to rozebrać?

@Radek_Cz, post #5

Dzięki za podpowiedzi :). Rozebrałem. Mikrostyk ewidetnie do wymiany.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem