kategoria: A600
[#1] Aca 620 - czy pamięć sie sumuje z pamiecią chip?
Witam. Aca 620 jest w drodze do mnie, ale nurtuje m,nie jedno pytanie. Czy pamięc Aca 620 sumuje się z pamięcią Amigi? Tzn obecnie mam 2 Mb chip. Czy po włożeniu karty będzie XX + 2 MB chip pamięci?
[#2] Re: Aca 620 - czy pamięć sie sumuje z pamiecią chip?

@Amiga4ever, post #1

na odwrót. N belce będzie Ci pisać 2m XX ,YY

Gdzie XX to wolna pamięć Chip a YY to wolna pamięć FAST
[#3] Re: Aca 620 - czy pamięć sie sumuje z pamiecią chip?

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Czy WHDLoad równiez sumuje ilosc pamieci? Jezeli teoretycznie gra wymagac bedzie 12MB a ja bede miec 2 MB chip i 10 MB fast to WHDLoad bedzie widział 12 MB?
[#4] Re: Aca 620 - czy pamięć sie sumuje z pamiecią chip?

@Amiga4ever, post #3

Whdload do trzymania kickstartu i dyskietek używa fast ramu. Czyli 1 mb fast ram wejdzie gra 1 dyskietkowa. Na 2 mega 2 dyskietki. 4 mb i zagrasz w coś 4-5 dyskietkowego. WHdload nie używa ChipRamu do trzymania dyskietek tylko do trzymania czegoś własnie odtwarzanego przez układy Amigi. Odpowiadając na pytanie jesli gra wymaga od whdload 12 mb a masz 10 mb fastramu to gra nie pójdzie, bo wdload umieszcza kod programu(dyskietki) w fastramie a do chipramu tylko odtwarza z nich grafikę i muzykę.
[#5] Re: Aca 620 - czy pamięć sie sumuje z pamiecią chip?

@wuk, post #4

Dzięki lepiej tego nie dało się ująć. Teraz już wszystko jasne i zauważyłem że w dokumentacji Grey pud whdload napisane ile gra wymaga chip i fast pamięci. Jeszcze raz dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem