[#1] CDOnFire
Czy komuś udało się coś wypalić tym programem? Co należy wklepać jako Reading Drive? W MakeCD mam tam scsi.device 0 i wszystko gra. I dlaczego dostępne prędkości są tylko dwie (program jest podobno darmowy): 1x i Max? Mam napęd LG 52x32x52x.
Poza tym, jak włożę płytę do napędu to mam komunikat: 'Writer is empty' (lub 'CDRom not found' albo jeszcze jakoś inaczej). Jedyna rzecz która działa bez zarzutu to pasek zajętości płyty.

[#2] Re: CDOnFire

@El Amigos, post #1

U mnie wiesza sie gdy wpisuje dobry device w nieskonczonosc "pracujac" nagrywarka, w ktorej nic nie ma.
Dziwne rzeczy moga sie dziac, bo jak mozna przeczytac na stronie projektu, jest to jeszcze wczesna beta.
[#3] Re: CDOnFire

@El Amigos, post #1

Mi się udało :D
Tajemnica leży w pliku Ram Disk:ENV/cdrdao/drivers plik tworzony jest po starcie programu.
Jeżeli nie ma tam twojej nagrywarki to jest problem. Obejść go można dopisując do niego napęd z odpowiednimi parametrami (jakimi nie wiem ja wzorowałwm się kopiując je z wolniejszego napędu tej samej firmy który już był na liście) i dopisać taki zmodyfikowany plik w Envarc/cdrdao/.
I druga sprawa u mnie nie działa nagrywanie Max trzeba wybrać jakąś prędkość.
Acha nie omieszkam z okazji űeby sobie pomarudzię oczywiôcie na linuxa jest dostëpna o wiele nowsza wersja cdrdao ale oczywiôcie nikomu nie chce sië przenieôę jej na Amigë. Lepiej jest stworzyę kolejny bzdurny zegarek lub kîócię sië co lepsze Mos czy OS4.0 niű zrobię coô konkretnego.
Ach gdybym byî mîodszy to wziâîbym sië za programowanie.

Ostatnia modyfikacja: 15.12.05 01:06
[#4] Re: CDOnFire

@TomK, post #3

O, miło to słyszeć. Potestuję w weekend na jakiejś RW i może uaktualnię swój artykuł.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem