[#1] AWeb
Mam taki dziwny problem z AWebem... Każdy przycisk ma wysokość 1 pixela. To co widać na środku ekranu, to nie przekłamanie. Zawsze tak mam, kiedy otwieram okno preferencji czcionek (panel nawigacyjny to cały czas jest 'skaszaniony'). Z każdą wersją AWeba mam te same błędy.
Trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że przyczyną mogą być pliki LIBS:Images/ (bevel, bitmap, drawlist, glyph...). Każdy z tych plików mam w wersji 41.xx (czyli są pod Kicka 3.1 lub wyżej, a ja mam Kick 3.0). Czy ktoś wie, gdzie mógłbym pobrać wersje pod mój OS? (czyli 39.xx)

Załączam obrazek, ale nie wiem czy dotrze.

Ostatnia modyfikacja: 15.12.05 17:23

Ostatnia modyfikacja: 15.12.05 18:03
[#2] Re: AWeb

@El Amigos, post #1

Tak raczej obrazka nie wrzucisz:
[IMG]C:3.PNG[/IMG]
. Z lokalnego dysku nie wyświetli go Użyj np. tego http://img355.imageshack.us/ i dopiero linkuj
[#3] Re: AWeb

@szulu, post #2

Wyedytowałem, dzięki.

[#4] Re: AWeb

@El Amigos, post #1

Obawiam sie ze nie ma na to prostej rady. Od pewnej wersji, AWEB poprostu przeklamuje grafike nawigacji na kosciach AGA. Na GFX jest OK.
[#5] Re: AWeb

@El Amigos, post #1

A na czym dokładnie jakiej Amidze odpalasz tego AWeba? Bo chyba nie na Amidze tylko winUAE.

Jak na Amidze w takim konfigu to poszukaj na forum postów odnośnie Fblit + CGX-AGA czyli CGX na AGA.

[#6] Re: AWeb

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

dokladnie to wina fblita (i cgx-aga) ma go zle skonfigurowanego wykasuj prefsy fblita i uruchom na domyslnych

[#7] Re: AWeb

@AmiChris, post #6

Wszystko już gra! Problem wczoraj rozwiązałem. Powodem był plik button.gadget. Znalazłem inną wersję i wszytko wygląda normalnie.

[#8] Re: AWeb

@El Amigos, post #7

ja mam problem z odpaleniem AWeb'a (uae), poniewaz wogole nie mam tego pliku (button.gadget) a na dodatek, przy probie wlaczenia configa aweb'a - requester, ze nie ma "window.class ver 0" (snoopDos rowniez). jak ktos moze pomoc to bedzie super - os 3.1 (uae)
[#9] Re: AWeb

@cactoos, post #8

Czy zainstalowałeś pakiet ClassAct?

[#10] Re: AWeb

@grxmrx, post #9

zriobione ;] teraz dziala, dzieki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem