[#1] Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler
Nowy Scandoubler FF.
Więcej info tutaj
[#2] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Sir_Lucas, post #1

Rynek Amigowy ruszył na dobre teraz pozostaje wyprodukować niedokończoną Amige 5000 z 060 na płycie
[#3] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Sir_Lucas, post #1

Ciekawa bedzie cena.
[#4] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #2

I bardzo dobrze, może Jens się ogarnie w końcu i dokończy soft do Indivision AGA MK2.

Kupiłem ostatnio Indi i dawno mnie nic tak nie rozczarowało.
[#5] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Kustosz, post #4

Indi ECS jest super ale AGA już nie:(
[#6] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Skiba, post #5

bo nie ma oprogramowania, podobno kwestia czasu
[#7] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Skiba, post #5

Dobrze wiedzieć.
[#8] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Ender, post #7

z tym super w indi to tak ! obraz faktycznie super
oprogramowanie nawet w ECS to ruina
co jakiś czas przestawia mu sie coś w główce i zamiast świecić 50hz świeci 60hz trzeba włączyć konfig w wb i go zresetować wtedy wraca do ustawień i tak często lubi zgłupieć jak za dużo sie miesza giercami
[#9] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Skiba, post #5

Nie przeszkadza mi, że obraz przez DVI nie jest na środku itp.

To urządzenie ma straszne problemy ze scrollowanym obrazem, szczególnie przesuwanym góra/dół - np. pinball.

Podejrzewam, że powodem tego jest konwersja 50Hz -> 60+ Hz.
[#10] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #2

Bardzo bym chciał, żeby wyszła, nawet gdyby trzeba samemu zdobywać układy z A1200. Poświęciłbym płytę pod warunkiem, że miałbym 68060 100mhz zamiast 68020 14 mhz. ;)
[#11] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Ender, post #10

kustosz tak dokladnie chodzi o scrolling 60hz w ECS idzie przestawic na 50hz w AGA juz nie przypuszczam ze juz nigdy nie pojdzie bo zdaje sie ze Jens delikatnie zapomnial o problemie chyba celowo
nie wiem tylko dlaczego na testowanym dzisiaj prze zemnie taniutkim GBS również jest 60hz ale scroling wydaje się być dużo płynniejszy niż na Indivision

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2012 22:10:28 przez marcin1982
[#12] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #2

Może okazuje się że zaczyna być to opłacalny rynek? Jeżeli tak to dobrze, więcej ciekawych rzeczy -halo Elbox obudzić się!
[#13] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #11

Jens pracuje nad Indi, ale powoli :)

Pod tym linkiem można zobaczyć, że to dosyć skomplikowana sprawa.
[#14] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #8

Mój IndyECS nie wykazuje żadnych problemów (jak na razie)
[#15] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@PrzemasIII, post #14

przemasIII on nie wykazuje problemów on je posiada każdy jeden bez wyjątku przy większym mieszaniu giercami coś mu się porąbie w głowie i wraca do pierwotnych ustawień 60hz po czym np po włączeniu Ami od nowa wraca do ustawień zadanych na 50hz , czasami wyłączenie Ami nic nie daje trzeba wejść w konfig i przestawić mu na 50 hz , to sie dzieje naprawdę przy dużym mieszaniu grami , sporadycznie jak włączysz pograsz to jest all ok Problem ten z ecs tez jest opisywany gdzies na EAB , Amiga.org nie chce mi się szukać
problem ten na 100 proc jest zauważalny na Amidze 500
[#16] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Skiba, post #5

No właśnie, gdyby by było oprogramowanie jak do ECS czyli obsługa Graffity i scanalines to już bym to miał :(
Dobrze, że się pokazuje konkurencja!
[#17] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #15

Nigdy nie zauważyłem takiego problemu w A600. Raz ustawione parametry trwają cały czas.
[#18] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@strim, post #17

używasz jej sporo do mieszania giercami ? jak juz pisałem sporadyczne granie nie powoduje problemu częste resety i wachlowanie dyskietkami powoduje , zaraz znajdę opisywany problem ECS na zagranicznych forach
facet pisze o problemie tutaj
link
znalazłem więcej użytkowników z tym problemem nie jest to jednostka każdy ECS ma ten błąd

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2012 13:04:51 przez marcin1982
[#19] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@marcin1982, post #18

I tu pewnie tkwi problem . Ja używam A600 do WHDLoad wiec resety są baaardzo rzadkie a wachlowanie dyskietkami nie występuje .
[#20] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@PrzemasIII, post #19

Na 100% masz rację tak myślę
[#21] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@posylus, post #12

Oni robią to co firma Commodore, klepią te same produkty bez końca albo wprowadzają małe zmiany. Mogliby zrobić do Mediatora pci specjalny scandoubler ff, który automatycznie przełącza się w tryb AGA/VGA
[#22] Re: Nowy Scandoubler FF - ScanJuggler

@Dorian3d, post #21

Mogliby zrobić wiele rzeczy, kwestia czasu,pieniędzy oraz mocy przerobowych.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem