kategorie: A500, Sprzęt
[#1] Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software
Witam,

Zanim wystawię na allegro, pomyślałem że może ktoś z Was będzie zainteresowany. Sprzedaje bo żona w trakcie przedświątecznych porządków odłożyła ten sprzęt po stronie rzeczy
"na śmietnik" , 5-letni syn nie jest zainteresowany, a mi tego sprzętu bardzo szkoda.
Sprzęt jest po "diagnostyce i naprawie".
Wymieniłem rozszerzenie pamięci do 1MB na ver 2.
Zamontowałem stację Mitsumi od PCta, oryginalna mimo iż pracowała to nie czytała już wszystkich dysków, z dyskami HD wogóle nie dawała rady. Nowa chodzi cicho, jest w pełni sprawna, czyta wszystko (DD, HD bez zaklejania otworu), ma wyprowadzony przycisk wysuwu dyskietki. Ta oryginalna stację też mogę dorzucić do zestawu.
Mam pełne okablowanie: Kabel RGB-Scart (z chinchami do dźwieku oczywiście) w pełni sprawny - obraz i dźwięk super, modulator (ten nie jest oryginalny - czarny polskiej produkcji - sprawny oczywiście - ale używałem go jako przejsciówki z RGB na chinch (ma takie wyjście) bo w telewizorze do którego na co dzień podpinałem Amigę nie miałem wejscia EURO, nie sprawdzałem po koncetryku).
Mam kabel Amiga-PC + DZIAŁAJĄCY kabel (przjeściówka) z USB na RS232 (Chipset Prolific), bo nie mam PC stacjonarnego, a w 2 laptopach brak RS232 (com). Mam potrzebny soft do tego zarówno dla AMI (oryginalny Workbench 1.3.3) jak i PC.
Oryginalna Mysz Commodore, w której wymieniłem oba mikrostyki 5 dni temu, działa teraz wyśmienicie.
Joy - chyba Quickshot - sprawdze później to poprawię opis jeżeli pomyliłem się w nazwie (taki czerwono- czarny na mikrostykach) - w pełni sprawny.
Chyba ze 300-400 dyskietek - połowa DD amigowskie reszta HD. Kupę gier jest w tym. Mogę coś wrzucić na dyskietki na życzenie. Chociaż wszyscy tutaj chyba wiedzą jak to sie robi, a kabel daje w zestawie.
No i oczywiście oryginalny zasilacz.
Dorzucę później link ze zdjęciami, albo zainteresowanym prześlę na mejla.
Co do kwoty to chciałbym około 190 zł żeby zwróciły mi się koszty tych "upgrade-ów" + koszty wysyłki. Jeżeli zmieszcze paczkę do paczkomatu to mimo że waży około 15kg to jest zaledwie 11 zł. Całość to by było 200 zł.
No chyba że ktoś ma ochotę odwiedzić Nowy Sącz, mimo iż właśnie śnieg topnieje to na stokach jest go dużo, można na narty od razu skoczyć :D

Pozdrawiam
Maciek

Na allegro wrzucę między swiętami i nowym rokiem, jeżeli jest ktoś z Was zainteresowany to proszę się odezwać do mnie na mejla w przeciągu 3 - 4 najbliższych dni: maciek.socha@gmail.com.
[#2] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

dział giełda jest od tego
[#3] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

A to tylko żona u Ciebie rządzi w domu ? A Ty cicho siedzisz i robisz wszystko pod dyktando żony ? Nie możesz się z żoną dogadać, i zostawić tego sprzętu. W sumie dla siebie go naprawiłeś i odświeżyłeś. Wiadomo, że twój 5-cio letni syn nie będzie się Amigą jeszcze zajmował, ponieważ jest na to jeszcze za wcześnie a i zapewne ma inne zainteresowania. Moim zdaniem przekonaj żonę, że chcesz dalej się bawić nim w wolnych chwilach i tyle. i będzie dobrze. No chyba, że twoja żona to tyran, który patrzy tylko na siebie i na nikogo innego. I musi być tak jak ona postanowi.
[#4] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@gilban, post #3

HAOKOK
[#5] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@gilban, post #3

[#6] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

Pozdrawiam z Nowego Sącza ! OK
[#7] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

Wyrzuć żonę, zainwestuj w Amigę, lepiej na tym wyjdziesz. Pewnych sygnałów ostrzegawczych nie należy lekceważyć. Z tego, co piszesz, wystąpił właśnie jeden z nich.
[#8] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@Daclaw, post #7

Chłe chłe chłe! OK
[#9] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

I wszystko się wyjaśniło skąd amigi biorą się pod śmietnikiem. W czasie pracy męża- żona wynosi amige pod śmietnik ! Pamiętaj żon możesz mieć kilka a amige tylko 1 . Daj jej dziś pod choinkę amigę, będziesz miał wesołe święta.
[#10] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@gilban, post #3

Dokładnie, chłopie, nie rób tego! Dostaniesz 200zl i co, rozejdzie się na większych zakupach. A później będziesz sobie pluł w brodę i żałował. Jeśli nie jest to podyktowane tym, że potrzebujesz kasy a tylko widzimisie żony to pakuj w karton i przynajmniej na przeczekanie do piwnicy albo garażu. Albo pogadaj z żona, im często trzeba wytłumaczyć bo nie rozumieją że skoro dla nich coś jest kawałkiem starego żółtego plastiku dla kogoś może być czymś więcej. Ja niedawno kupiłem okazyjnie A1200 i jestem mega szczęśliwy. Mina żony i komentarz w stylu "kolejny grat" - bezcenne ;) Ale mam w domu swój kąt gdzie mam kompa i te swoje graty, nie wala mi się to po domu i to jest tylko mój kąt, moje sanktuarium ;) A mój 4 letni synek uwielbia grać ze mną w pinball dreams i superfrog. Najpierw był to emulator, teraz prawdziwa amiga.

PS - jak nie zmienisz zdania i wystawisz to mam nadzieję, że nikt Ci tego nie kupi. I nie mówię tego po złości, kiedyś mi podziękujesz ;)
[#11] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@jacek09, post #10

moja by musiała mnie z domu wywalić :) ostatnio coś ją tknęło i chciała moje boxy do rozpałki w piecu użyć :) motywacją "przecież to tylko nic nie warte kartony"
a mam parę boxów od 1200 4000 3000 500 byście musieli widzieć co się działo na szczęście mam osobny pokój do Amig niestety w sprzęty audio juz nie inwestuje bo ostatnio stwierdziła ze pokoje gościnne nie wygladają na mieszkania tylko na jakieś studia nagraniowe

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2012 12:11:43 przez marcin1982
[#12] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@jacek09, post #10

Nawet jesli pilnie potrzebuje kasy, to co za przeproszeniem kupi za te marne 200zl?
Maluski flakonik perfum dla zony.
Zona wychlasta flakonik w 2 miesiace i po zawodach a Amiga moze sluzyc lata, wiec tak czy siak nie oplaca sie inwestowac 200zl w zone, bo efekt bedzie zaden. OK
[#13] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@marcin1982, post #11

Ja niestety osobnego pokoju nie mam, ale za to sporo gratów i skarbów trzymam w pracy z racji takiej możliwości. W domu bym się nie pomieścił ;) Ale za to mam nieocenione wsparcie synka, więc póki co w głosowaniach na starocie jest 2:1 dla nas OK
[#14] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@marcin1982, post #11

"bo ostatnio stwierdziła ze pokoje gościnne nie wygladają na mieszkania tylko na jakieś studia nagraniowe"

Zaproponuj, ze chetnie zlikwidujesz to studio nagraniowe na rzecz wlasnego mini klubu go-go.
Tzn. zmienisz wystroj na elegancki fioletowo-czerwony ze skorzana kanapa a na srodku wstawisz srebrna rure do tanca. Powiedz, ze kupisz zonie jakies ekstra-seksi ciuchy.
Zobaczymy czy nadal bedzie optowac za likwidacja studia nagran pomysł
[#15] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #1

Jakby mi żona truła o same Amigi 500, które mam bądź miałem, to już z 5 razy musiałbym brać rozwód...
[#16] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@_arti, post #15

No to mi się dostało :P. Dobra, spakowałem ładnie w pudełka, czeka na lepsze czasy (jak już chyba dzieci będą na swoim .... jakieś 15 lat :) ).
A co do żony - nie jest taka zła, ładna tylko że z charakterkiem... ale wiedziałem o tym wcześniej więc nie jestem zaskoczony. Tylko że jest nauczycielem - dyplomowanym więc sama ma mnóstwo gratów w domu. Na amidze wiecznie leżą jakieś papiery bo na 110m mieszkanie 2 pokoje są jej i siłą rzeczy amiga leży w jednym z nich ... reszte pokoi to sypialnia i pokój syna, salon i kuchnia wiec mi została ława w salonie.

Zapomniałem dodać że Amiga to nie jest moj jedyny stary komputer :). I w tym problem bo mam jeszcze:
Atari 1040 STFM
Atari 130XE + LDW 2000
ZX Spectrum
Amstrada
i pare innych staroci zajmujących bezcenną przestrzeń mieszkaniową mojej ukochanej.

Dobra, wesołych. Znajde sobie jakieś miejsce na strychu.
[#17] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #16

nie jest taka zła, ładna tylko że z charakterkiem...

pokaż foto
[#18] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@marcin1982, post #17

ładna miska jeść nie daje:P
[#19] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@MatthewNS, post #16

A co ja mam powiedzieć na 48m ?
[#20] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@marcin1982, post #17

wlasnie poka [poka:D
[#21] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@dario35, post #20

"nie jest taka zła, ładna tylko że z charakterkiem..."

Teraz ladna z charakterkiem, za xx lat juz tylko wylacznie z charakterkiem KLIK
[#22] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@selur, post #21

[#23] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@Dorian3d, post #22

właśnie zauwazyliscie ze facet im starszy tym przystojniejszy ? baba im starsza to coraz wiecej w niej szkarady
[#24] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@marcin1982, post #23

Facet powinien być troszeczkę ładniejszy od diabła
[#25] Re: Sprzedam A500 (1MB) Joy, Mysz, kabel Ami-PC, Workbench, Software

@Dark_luke, post #19

Ja się z żonką i córką na 38 metrach gospodarzymy i jakoś udało mi się trzy amigi, ps2 i pcta powciskać ;) Też mi moja d... truje o te graty ale walczę .D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem