Witam,
Zanim wystawię na allegro, pomyślałem że może ktoś z Was będzie zainteresowany. Sprzedaje bo żona w trakcie przedświątecznych porządków odłożyła ten sprzęt po stronie rzeczy
"na śmietnik"

, 5-letni syn nie jest zainteresowany, a mi tego sprzętu bardzo szkoda.
Sprzęt jest po "diagnostyce i naprawie".
Wymieniłem rozszerzenie pamięci do 1MB na ver 2.
Zamontowałem stację Mitsumi od PCta, oryginalna mimo iż pracowała to nie czytała już wszystkich dysków, z dyskami HD wogóle nie dawała rady. Nowa chodzi cicho, jest w pełni sprawna, czyta wszystko (DD, HD bez zaklejania otworu), ma wyprowadzony przycisk wysuwu dyskietki. Ta oryginalna stację też mogę dorzucić do zestawu.
Mam pełne okablowanie: Kabel RGB-Scart (z chinchami do dźwieku oczywiście) w pełni sprawny - obraz i dźwięk super, modulator (ten nie jest oryginalny - czarny polskiej produkcji - sprawny oczywiście - ale używałem go jako przejsciówki z RGB na chinch (ma takie wyjście) bo w telewizorze do którego na co dzień podpinałem Amigę nie miałem wejscia EURO, nie sprawdzałem po koncetryku).
Mam kabel Amiga-PC + DZIAŁAJĄCY kabel (przjeściówka) z USB na RS232 (Chipset Prolific), bo nie mam PC stacjonarnego, a w 2 laptopach brak RS232 (com). Mam potrzebny soft do tego zarówno dla AMI (oryginalny Workbench 1.3.3) jak i PC.
Oryginalna Mysz Commodore, w której wymieniłem oba mikrostyki 5 dni temu, działa teraz wyśmienicie.
Joy - chyba Quickshot - sprawdze później to poprawię opis jeżeli pomyliłem się w nazwie (taki czerwono- czarny na mikrostykach) - w pełni sprawny.
Chyba ze 300-400 dyskietek - połowa DD amigowskie reszta HD. Kupę gier jest w tym. Mogę coś wrzucić na dyskietki na życzenie. Chociaż wszyscy tutaj chyba wiedzą jak to sie robi, a kabel daje w zestawie.
No i oczywiście oryginalny zasilacz.
Dorzucę później link ze zdjęciami, albo zainteresowanym prześlę na mejla.
Co do kwoty to chciałbym około 190 zł żeby zwróciły mi się koszty tych "upgrade-ów" + koszty wysyłki. Jeżeli zmieszcze paczkę do paczkomatu to mimo że waży około 15kg to jest zaledwie 11 zł. Całość to by było 200 zł.
No chyba że ktoś ma ochotę odwiedzić Nowy Sącz, mimo iż właśnie śnieg topnieje to na stokach jest go dużo, można na narty od razu skoczyć :D
Pozdrawiam
Maciek
Na allegro wrzucę między swiętami i nowym rokiem, jeżeli jest ktoś z Was zainteresowany to proszę się odezwać do mnie na mejla w przeciągu 3 - 4 najbliższych dni: maciek.socha@gmail.com.