[#121] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@xtrend, post #115

Siódmy. Dotarło.
[#122] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@KICKSTART65, post #121

Do mnie też dzisiaj dotarło.
Dzięki wielkie ITU.
[#123] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@ITU, post #103

Do mnie też już dotarło. Dzięki.
Chwilowo jestem poza domem, ale w niedzielę wieczorem spróbuję go zainstalować w Ami. Zastanawiam się, czy wepchać go do A500, czy A1200. Lubię takie rozterki :)

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2013 00:36:59 przez wali7
[#124] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@wali7, post #123

Ja już zainstalowałem w A500. Wyjąlem rev. F i przełożyłem do Atari ST, a w amigę 500 zasadziłem Rev. C od ITU (na zewnątrz). Działa idealnie. Popykałem wczoraj w Crazy Cars dla sprawdzenia. Czekam jeszcze tylko na MegaRAM HD i będzie pełnia szczęścia. :)
[#125] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@Jenot, post #124

Czy da się to jakoś zamontować o obudowie A500/600/1200 czy trzeba wyprowadzić kabelki na zewnątrz? Ma ktoś jakiś zdjęcia Amigi z tak zamontowanym emulatorem flopa?
[#126] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@at0m, post #125

Jeśli chcesz mieć widoczny ekranik, to musisz wywiercić dziurę w obudowie. Bo można by wyprowadzić tylko trzy przyciski kosztem mniejszych zniszczeń obudowy... ale funkcjonalność wtedy spada (jeszcze nie instalowałem HcX, ale zdaje się można tam jakiś programik z menu wyboru zainstalować. Ale pozostaje problem zmiany dyskietki przy kilkudyskowych produkcjach.).
[#127] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@at0m, post #125

Rev. F miałem zainstalowany zamiast flopa. Ale niestety trzeba rżnąć górną część obudowy w miejscu flopa. Rev. C mam wyprowadzony na zewnątrz z tyłu amigi.
[#128] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@Jenot, post #127

Czy można to ustrojstwo podpiąć jako DF1 w zewnętrznej obudowie stcji dyskietek ?ok, racja
[#129] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@Wojox, post #128

Tak.
[#130] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@ITU, post #103

Dziekuje, dotarlo.:D
[#131] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 4

@ITU, post #103

Do mnie też dotarło jakoś w środę już chyba Dzięki za zaangażowanie w temat i bardzo sprawną akcię ITU.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem