kategoria: Sprzęt
[#1] Mysz Commodore KT-49 LYNX
Witam.Panowie ostatnio zakupiłem taką o to myszkę link.Niestety nie widzi jej Amiga 1200,czy ona przystosowana jest wyłącznie do Commodore 64 itp? Dodam że posiada trzy przyciski oraz przełącznik MS/PC.Pozdrawiam
[#2] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@klank, post #1

To mysz pecetowa i nie zadziała w porcie amigi.
[#3] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@altcomputing, post #2

Dzięki za odpowiedź.Zmyliło mnie logo commodore na myszce.Parę ładnych złotych mam w plecy
[#4] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@klank, post #3

No niestety... W dodatku to jest mysz wyprodukowana już po śmierci Commodore, mam z tego okresu pecetową klawiaturę również z logo C=.

Sama myszka zatrybi w PC podpięta do portu szeregowego, ale to chyba marne pocieszenie...
[#5] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@altcomputing, post #4

Oj marne,nie pozostaje mi nic innego jak wystawić na aukcję.Była wystawiona w dziale Commodore... Teraz ją wystawię w odpowiednim miejscu.Wielkie dzięki a pomoc.
[#6] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@klank, post #5

Commodore 3 button Pc mouse nic ci nie mówiło ?
[#7] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@Dark_luke, post #6

To nic innego jak mysz produkcji Commodore wyprodukowana dla PC.
[#8] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@klank, post #5

Ale jest lekarstwo na odpalenie tej myszy z Amigą.

Kupić w Efunzine używanego Mroocheck.

link do strony
[#9] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@gilban, post #8

Pod systemem można też użyć programiku sermouse + przejściówka na port szeregowy.
[#10] Re: Mysz Commodore KT-49 LYNX

@km-l, post #9

No można

Ale to wtedy działa jako druga mysz

drugą inną też trzeba mieć
a ta przejściówka działa tak, jak byśmy mieli normalną amigową mysz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem