[#1] Mountowanie ISO
Czy obrazy płyt ISO (nie z całej płytki, tylko z jednej sesji) można zamountować tak, aby nie było błędów odczytu tuż przy starcie? Używam do tego SimCD0 (z aminetu, archwium MountISO.lha). Wszystko przebiega świetnie, nazwa dysku jest widoczna, rozmiar też właściwy, tylko jakakolwiek próba dostępu do tego obrazu kończy się komunikatem: Dysk 'nazwa dysku' ma błąd zapisu/odczytu.
Tak samo jest przy wypalniu w MakeCD. Zanim rozpocznie się wypalanie MCD informuje, że image będzie zgrywany do bloku 186325, a powinien być zgrywany do bloku 365980 (np.). Jak kilkam na Ignore, płytka się wypala, ale nie nadaje do odczytu.
Po co jest możliwość zgrania sesji (wyripowania jednego tracku), jeśli nic z nią nie można zrobić?

[#2] Re: Mountowanie ISO

@El Amigos, post #1

Zajrzyj na "skrzynkę"... :P

[#3] Re: Mountowanie ISO

@El Amigos, post #1

Mogę się mylić ale chyba próbujesz wyciągnąć iso z płyty multisession czyli kontynuacja poprzedniej sesji. W przypadku płyty multivolume czyli kilka niezależnych sesji jest to do wykonania.
[#4] Re: Mountowanie ISO

@Solo Kazuki, post #2

Może Ty zajrzyj.

Już zdążyłem odpisać. :)

[#5] Re: Mountowanie ISO

@Sylwester, post #3

Wyciągnąć, wyciągnąłem. Ale nie wiem jak to zamountować. (a nie chce mi się wypalać płytki z wszystkimi od początku sesjami)

[#6] Re: Mountowanie ISO

@El Amigos, post #5

Jeśli to multisession czyli 1 sesja, 2 sesja + info co jest na 1 sesji, 3 sesja + info co jest na 2 sesji itd. to nie masz wyboru.
[#7] Re: Mountowanie ISO

@El Amigos, post #4

Zajrzałem, ale jak to pisałem nie miałem jeszcze twojego mail'a...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem