[#1] Joypad z PSX do Amigi...
Sorki za kryptoreklamę (nawet bez "krypto", jakby się przyczepić), ale dla mnie ten pad to bomba!

Ostatnio kupiłem na Allegro pad'a z PSX przystosowanego do Amigi działającego jak Pad z CD32 z dodatkowymi funkcjami (autofire i emulacja myszy). Polecam wszystkim graczom! Nie wyobrażam już sobie grania w gry na joy'u i w emulatory na klawiaturze!

[#2] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@Solo Kazuki, post #1

Haaaa gwiazdka sie zbliza nie zapomnij o prezencie dla mnie ;)

[#3] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@AmiChris, post #2

Hehe... chciałbyś!

[#4] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@Solo Kazuki, post #1

A ja sie ze trzy razy zastanawialem nad tym padem , ale balem sie ze to jakas podpucha . Moze beda nastepne :) .

[#5] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@Darek S., post #4

Z tego co wiem, to będą...

[#6] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@Solo Kazuki, post #5

Odgrzewam kotleta troszkę, bo mam 2 pady do play station 2, jeden z nich starszy od psx...

Nie widzę na alledrogo żadnych przejściówek żeby to podłączyć do Amigii.
Wie ktoś może gdzie kupie coś takiego, albo czy ktoś może jest w stanie coś takiego zrobić?

super jakby działały gałki...

pozdrawiam :)
[#7] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@zmiennik, post #6

Zapytaj może tu link
[#8] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@companiero, post #7

dzieki wielkie za linka. Rozumiem, ze zeby go kupic trzeba gadac na tego maila podanego na koncu.

Pozdrawiam :)
[#9] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@companiero, post #7

gadałem, fajny sprzęt ale 99zl + przesyłka wydaje się trochę sporo.

Może jakieś zamówienie grupowe by zbiło cenę, ale mimo wszystko to chyba jest skierowane głównie do osób, które już mają pada.

No bo weź teraz kup oryginalnego pada do play station, kup tą przejściówkę to wyjdzie Ci ładna kwota.

Przydałby się jakiś port usb, bo przejściówki do pc dla tego pada chodzą za grosze...

nadal się zastanawiam nad tą ofertą...
[#10] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@zmiennik, post #9

Mam ten adapter i jest bardzo fajny. Zauważ, że można go używać z Amigą, CD32 (emulacja klawiszy specjalnych pada od CD32), Atari ST(E), C=64, Atari XL/XE. Emuluje myszy w Amidze i Atari ST(E) - zatem produkt uniwersalny.

Ja kupiłem używane pady od PSX na Allegro, b. dobrym stanie. Śmigają, że aż miło. Tylko niestety czasu brak na granie...
[#11] Re: Joypad z PSX do Amigi...

@zmiennik, post #9

To może to Cię zainteresuje link
Myślę, że jest to dużo bardziej perspektywiczne urządzenie szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem