[#1] Wycena Amigi CD 32
Witam.Czy moglibyście mi pomóc w wycenie sprzętu..Kolega który sprowadza różne gadżety z zachodu ostatnio zaproponował mi zakup nowej Amigi CD 32.Sprzęt widziałem i jest w 100% nowy w oryginalnych foliach.Niestety za konsolkę chce 1000zł.Czy to się w miarę opłaca?
Ps:Prosił bym moderatorów o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2013 12:49:58 przez klank
[#2] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #1

"Nowa" A1200 nigdy nie używana tzw. leżak magazynowy kosztuje około 800 PLN, jakiś wyznacznik to jest .
[#3] Re: Wycena Amigi CD 32

@PrzemasIII, post #2

Rozumiem.Czyli nie jest to jakaś wielka okazja.Konsolka ma napisane że jest z Filipin.Pamiętam że jakiś czas temu były do kupienia nówki właśnie tzw leżaki magazynowe.Czy możliwe jest że jeszcze jakaś pozostałość ich została? Na ebayu jest jedna nowa lecz cena to 2000zł.
[#4] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #3

Raczej okazja. I to spora. Dla kolekcjonera szczegolnie :) Bierz.
[#5] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #1

Powiem tak. Moim zdaniem nówka zafoliowana ze wszystkim w środku warta jest w kategoriach kolekcjonerskich jakieś 900-1000zł, ale w zasadzie do momentu, dopóki jej nie otworzysz. Po otwarciu cena spadnie o jakieś 200-400zł.

Oczywiście to jest dosyć subiektywna ocena, bo jak widzisz po eBayu, poza naszymi granicami, bardziej zasobny w pieniądze kolekcjoner zapłaci i więcej, bo co to dla niego 250 Euro za sprzęt w stanie fabrycznym, którego już nie produkują. Takimi prawami rządzi się rynek kolekcjonerski :)

Gdybym nie miał wydatków i nie wiedział co z kasą robić z miłą chęcią bym sobie taką dziewiczą CD32 kupił za tego tysiaka.
[#6] Re: Wycena Amigi CD 32

@michalmarek77, post #4

Hy... to teraz panowie mam dopiero zagadkę;) Wiem tylko że i tak bym jej nie rozpakował.Bo mam Ami 1200.Po prostu tak właśnie pomyślałem że to jest ciekawa sprawa taka nówka.W razie czego w tygodniu napiszę wam jaka jest jej "historia"
Dzięki za wszelkie sugestie.

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2013 13:20:25 przez klank
[#7] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #6

I daj znac czy ja bierzesz czy mozna ja za ciebie lyknac...
[#8] Re: Wycena Amigi CD 32

@WojT_GL, post #7

Witam.Obiecałem że się odezwę... Amigę zakupiłem pare dni temu i rzeczywiście jest to nówka, z tego co udało mi się wyczytać to właśnie taki zestaw był sprzedawany.Trochę przepłaciłem ale czego się nie robi dla AmigiOK
O to zdjęcie
[#9] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #8

Gratuluję OK
[#10] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #8

Zdaje się, że jako jedyny w Polsce masz nową Amigę CD32 pomysł Gratuluje nowego kompa i nie sprzedawaj go pomysł Będzie wart kupę kasy za 30-40 lat pomysł
[#11] Re: Wycena Amigi CD 32

@parallax, post #10

Dzięki na gratulacje,myślę że raczej jest pare osób w kraju co mają nową cd 32 tylko może nawet o tym nie wiedzą, apropo 30-40 lat to znając życie mnie już nie będzie;)
[#12] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #11

[#13] Re: Wycena Amigi CD 32

@Dorian3d, post #12

Czyli trochę przepłaciłem bo wyszła mnie 1000zł.Plus taki że nie jest używana,oryginalne folie na konsolce itp.. Nie pozostaje nic innego jak postawić sobie ją na zasłużonym miejscuOK
[#14] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #13

Jeśli rzeczywiście "nówka" to nie przepłaciłeś tak bardzo ok, racja
[#15] Re: Wycena Amigi CD 32

@klank, post #13

Jak za Nówkę to nie przepłaciłeś Ja miałem nówkę w 94 bodajże :D
[#16] Re: Wycena Amigi CD 32

@Hellena, post #15

Nowa jest na 100% raz że posiada folie na szybce i napisie a dwa że wizualnie jest perfekcyjna.Zresztą nie kupiłem jej żeby sprzedać tylko jako początek małej kolekcji.Ale fajnie słyszeć że kupiło się taką Amigę nie przepłacając.Dzięki za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam:D

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2013 15:01:51 przez klank
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem