[#38]
Re: Ciekawostki z Youtube
@parallax,
post #2
Propo wesel i komunii to masz całkowitą rację. Mój ojciec tez używał Amigi 600 i scali do tego. Skombinowałem mu nawet obrazki do tego. Pamiętam, ze były w trybie HAM i sie mieściły po 2 na dyskietce ale efekt jak na tamte czasy był rewelacyjny. Pamiętam jak inny koleś, który miał peceta podajże pentium 75 i tez się tym zajmował bym pod ogromnym wrażeniem i chciał się przesiać z pc na Amigę.
W tamtych czasach było bardzo trudno podłączyć kamerę czy wideo do peceta. TV aut był rzadkością, choć oczywiście się trafiały takie karty. Ale z softem były problemy no i odpowiedniki genlocków były kosmicznie drogie. Do Amigi taki porządny można było kupić za paręset pln.
Amig 600 miała tv out w standardzie z genlockiem nie było problemów, Scala była łatwo dostępna w legalnej wersji. Podłączało się sprzęt do komputera i normalnie pracowało.
Zresztą facet co filmował moje wesele do dziś ma przygotowana do pracy Amige 1200 z całym softem i genlockiem. Chciałem to od niego odkupić ale powiedział, ze nie ma bata bo gdyby mu pc klękł to na tym poskłada wesele.
Co do linków to
tu macie jedną pracownię video na Amidze, która odwiedziłem.
Benedykt Dziubałtowski