[#1]
Amiga 600 - Rozbudowa - HeLp!
Witam wszystkich bardzo serdecznie : D
Ostatni raz miałem amigę tak.. z 10 lat temu. Tak tak, miałem super froga, ale nie o tym.
Kupilem kilka godzin temu amige 600 :)
Poszperalem na googlach i szok - na amidze dziala wszystko co powinno dzialac w 21 wieku :)))
Internety, multimedia i inne ... szok!
Teraz tak - JAK zrobic, jak przerobic, stara zdezelowana amige 600, zeby ladnie wszystko dzialalo.
O jakis powerpc czytam tutaj, truchleje - Jezu - ktos Radeona do Amigi wlazyl, co chwile przezywam szok :D
Ostatni raz jak uzywalem amigi to wkladalem dyskietke, dzyt dzyt i dziala. A teraz jakies AmigaOS, niewiadomo co, Linuksy nawet na tym stawiaja ><
Teraz tak - sedno sprawy,
W jaki sposob moge sobie rozbudowac podstawowa amige 600.
Nie wiem gdzie kupic powerpc, nie wiem jaka bedzie pasowac do amigi 600, jak rozbudowac ram, gdzie kupic, potrzebowalem bym do tego jakis sprawny joystick.
Mam dysk twardy od laptopa (jakis 20GB toshib czy cos). Jak to zainstalowac, podlaczyc, SFORMATOWAC, gdzie nabyc soft, mam tez karte 3com ethernet, z tym powinienem sobie jakos poradzic.. hmm
RATUNKU! Wszystko sie tak pozmienialo, ze nie wiem co ugryzc :<
Chce miec irca na amidze i grac w super froga :D
Ooo i wazne - czy bez tego powerpc da sie pracowac? ;) Jak znam zycie pieronstwo kosztuje mase pieniedzy, a ja jestem biedny student.
Przynajmniej kupilem sobie dziecinstwo ^_^
Pozdrawiam wszystkich,
Kijach