[#1] IBrowse'a za rogi
Witam!
Chciałem się dowiedzieć co następuje:

1. Jak pod IBrowse podpiąć wczytywanie IFFów? Wyskakuje mi jedynie możliwość ściagnięcia na dysk, a chciałbym otwierać to jako internal.

2. Czy pod IBrowse możliwe jest puszczenie muzyki w tle ze strony (bgsound)?

sonikka+youuth/satan.is+boring

[#2] Re: IBrowse'a za rogi

@BagoZonde, post #1

Odpowiednio ustawic MIME (zobacz na ustawienia dla GIF) lub dac prawym przyciskiem na obrazek iff, a potem juz "DOWNLOAD as (MIME)- image/jpg" (moze byc dowolne)
[#3] Re: IBrowse'a za rogi

@Norbert, post #2

Sh*t, no tak, nie wpisałem w polu extension IFF. Teraz to pełna kooltura :).

[#4] Re: IBrowse'a za rogi

@Norbert, post #2

Strasznie mi to pamięć Chip zżera, wczytam jeden IFF i potem muszę czyścić cache w pamięci.
Pewnie dlatego format ten jest do luftu.

Czy ktoś wie może jak właśnie w IBrowse wszelkie wczytane image kierować do FAST'u. Niby tam są wpychane, ale
i tak Chip jest zajmowany i z czasem, gdy powłażę na kilkadziesiąt "wypasionych" stronisk - jest go coraz mniej.
Co najgorsze, po pewnym czasie muszę resetować kompa, bo nie wiem jak inaczej odzyskać tą pamięć Chip.

[#5] Re: IBrowse'a za rogi

@BagoZonde, post #4

Użyć FBlita i odpowiednio ustawić przekierowania do FAST.
[#6] Re: IBrowse'a za rogi

@BagoZonde, post #1

A po co Ci to? Nie chcesz chyba na stronie korzystać z plików IFF?
[#7] Re: IBrowse'a za rogi

@mailman, post #6

Jasne, że nie zamierzam używać plików IFF na www, po prostu dla własnej wygody.

[#8] Re: IBrowse'a za rogi

@mailman, post #5

FAllocBitmap() w FBlit mam ustawiony i włączony... Bez niego byłoby chyba totalnie źle :).

[#9] Re: IBrowse'a za rogi

@BagoZonde, post #7

Prefs -> HTML -> Images -> Use Fastmem for images
[#10] Re: IBrowse'a za rogi

@BagoZonde, post #8

A wciągnięty na listę Exclude?
[#11] Re: IBrowse'a za rogi

@mailman, post #10

Oooppsss... I tu mnie masz Mailman, dzięki wielkieeee!!! :). Potestuję...
A co do samego IBrowse to oczywiście wszystko jedzie do FAST :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem