kategoria: A1200
[#1] IDEFix Express IC
Witam.

Drodzy czy będzie ktoś tak uprzejmy i wytłumaczy mi łopatologicznie zasadę instalacji tego cuda.
Wiem na jaki układ założyć i że podpinamy taśmą 44 pin do ide. Czekam na dodatkową taśme 44 pin, kartę cf którą posiadam mam podpiąć do gniazda 44 pin to raczej jasne, ale czy ustawiamy dodatkowo te zworki port1, port2? Czy dysk wymaga jakiejś dodatkowej instalacji? czy ruszy od razu? Jak podpiąć cd rom. Nie posiadam dokumentacji to tego urządzenia.
[#2] Re: IDEFix Express IC

@Sosabowski, post #1

zainstaluj link lub IDE-Fix_Express.dms

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2013 12:56:40 przez Dorian3d
[#3] Re: IDEFix Express IC

@Dorian3d, post #2

Posiadam kartę sd w czytniku i przy probie instalacji instalator staje i nic. Resetuje kompa i system zaczyna sie ladowac i staje. Gdzies na eab byl watek ze przy cf-kach nalezy jakis patch dograc ale malo z tego wątku rozumiem. Posiada ktos idefix express z cfką bo inaczej osiwieje.
[#4] Re: IDEFix Express IC

@Sosabowski, post #1

zworek nie musisz ustawiac, bez sterownika to dziala jak zwykly rozgaleznik i tyle.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem