[#1] FASTATA 4000 i FrameMachine
Jezeli Zorro w a4k jako pierwsza karta od góry jest FastAta to wszystko chodzi bez problemu.
Natomiast jeżeli jako pierwsza jest podpięta karta FrameMachine i dopiero kontroler, to nieraz dzieję się cyrki przy uruchomieniu komputera.
Resetuje się parę razy, zanim wstanie. Mruga dioda power, czerwony ekran w bootmenu z napisem devective na którejś karcie.
Natomiast jeżeli już się uruchomi system to działa bez najmniejszego problemu. Najgorszy jest start.
Chodzi o to że jak miałem płytę z 1 złączem wideo to framemachine musiała być jako pierwsza.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
FrameMachine to Z2 a FastAta to Z3.
Dodam że karta graficzna Retina Z3 w dalszych portach nie robiła najmniejszych problemów.
[#2] Re: FASTATA 4000 i FrameMachine

@Shredder, post #1

Powiem tak: nie wiem co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, ale widziałem takie same problemy z niektórymi kartami w kombinacji z FastATA 4000 (Mk V). Więc Twój przypadek nie jest odosobniony.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2013 12:09:33 przez strim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem