[#1] a600- czy to się da zrobic ?
Tak myślałem kiedys czy da sie wpakować do a600 cd-rom slim od laptopa razem z hdd - to znaczy nie z właściwym twardzielem tylko kartą compact flash podpieta pod przejściówke ide, tak myślałem nad tym czy dało by sie upakowac to wszystko razem, oczu=ywiście nie wyrzucajac flopa ?
czy ktoś już nad tym myślał ?

dzieki z góry za odpowiedzi !
[#2] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@Clayster, post #1

Zobacz tu - http://www.amiga600.de/
[#3] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@reactor, post #2

wszedłem na ta stronke ale nie ma tam takiego rozwiązania żeby zmiescic cd-roma w obudowie standardowej (razem z adapterem compact flash i zwykły flopem), chodzi mi cały cZas o cd slim z laptopa .
[#4] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@Clayster, post #1

Myślę że powinno działać ! Jak dobrze poszukasz na forum znajdziesz opis podpięcia CD slim od laptopa do A1200 ! Do A600 jest analogiczny ! co do Compact Fasha to teoretycznie powinien działac jak zwykły HDD tylko szybciej ! ale nieznam by ktoś robił coś takiego chyba finansowo będzi edrożej niż zwykły HDD !
[#5] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@KrisbA, post #4

Karta CF w adapterze IDE działa z A600 bez problemu (niestety wcale nie szybciej niż zwykły HDD)
[#6] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@HiMark, post #5

to to ja wiem, ale mi chodzi mi o to czy da się jeszcze zmieścic w standardowej obudowie cd-rom slim z laptopa ?
[#7] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@Clayster, post #6

Pare miesięcy temu kupiłem adapter CF i CD-ROM slim. Mierzyłem wszystko tylko z grubsza i nie wycinałem niczego w obudowie, ale pamiętam, że:
1. z kartą turbo A630 nie mieściły się (minimalnie),
2. CD-ROM miał złącze 50 pinowe i nie miałem do niego opisu wyprowadzeń.
Potem straciłem zapał i CD leży w gdzieś szafce, a A600 mam w dalej wbudowaną w PC... Zastrzegam, że nie mam cierpliwości do grzebania w komputerach i być może ktoś zręczniejszy może jednak by "spakował" to wszystko w desktopie sześćsetki
[#8] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@Clayster, post #1

Witam.
Mysle, ze sie da. I powinno sie zmiescic. Karte CF z przejsciowka nalezy sprobowac zmiescic pod flopem.
Sam cos takiego planuje zrobic a nawet sprobowac zmiescic lacznie z turbo jak by sie dalo. Moze i LCD na zawiasach??
Aktualnie mam A600 :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/amiga2_866.jpg
Aby CD dzialal trzeba zrobic zworke na przejsciowce do kabla IDE.
Jak nie masz przejsciowki to napisz na priv - dam namiary gdzie kupic.
Pozdrawiam.
[#9] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@ted, post #8

fajnie to wyglada, ale ja bym chciał to wszystko upchnąc w obudowie standard od a600, wiem że jak bym wsadził 600 do obudowy po 1200 to bym miał duzo miejsca w środku, ale o wiele bardziej mi sie podoba taka obudowa od 600, niewiele miejsca zajmuje na biurku
[#10] Re: a600- czy to siê da zrobic ?

@ted, post #8

a jak masz namiary gdzie można kupic ta przejściowke to napisz do mnie clayster@o2.pl z góry dzieki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem