[#1] Wsad do HxC
Ano, stało się :) Jutro mam zamiar w końcu uruchomić i przetestować mój zanabytek ;)
W końcu będę miał czas aby podłączyć HxC do pięćsety i sprawdzić cio to :)

Zatem czy ma ktoś może gotowy wsad do cuda? Czy istnieje coś takiego? Z konfiguracją i jakimś zestawem dem/gier? Czy po prostu trzeba sobie samemu zrobić i powrzucać?

Może nie potrzeba by tej samej roboty, którą ktoś już robił robić?
[#2] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #1

Dużo roboty z tym nie ma, odpalasz program do konfiguracji (zakładam że masz dostęp do kompa z windowsem), masz opcję "batch convert", wybierasz katalog z AFDami i katalog docelowy karte sd i.... gotowe.
[#3] Re: Wsad do HxC

@Nathanel, post #2

zakładam że masz dostęp do kompa z windowsem

Nawet jak nie ma dostępu do kompa z Windowsem to nie jest problem.
[#4] Re: Wsad do HxC

@Nathanel, post #2

Ja odpalam ten soft do konwersji adf na Linuksie (za pomocą Wine). Bez problemów działa.
[wyróżniony] [#5] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #1

Jeśli chodzi Ci o zestaw plików HFE do odpalenia z HxC pod a500 napisz mi email - podeślę, bo właśnie w tym siedzę. Razem z plikiem konfiguracyjnym.
[#6] Re: Wsad do HxC

@strim, post #3

No wiem, ale sam tego nie robiłem więc nie będę mu radził czegoś czego sam nie sprawdziłem ;)
[#7] Re: Wsad do HxC

@Nathanel, post #6

Ja korzystam z softu na maczka. Bez wine. Działa bez problemów. Najlepiej przygotować sobie paczkę ADFów (jeśli jeszcze nie masz), zrobić batch convert w sofcie HxC, wrzucić hurtem na kartę i voila.
[#8] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #1

Polecam to rozwiązanie, usunąłem wyświetlacz z HxC (nie musiałem robić dziury w AMidze) i wybieram sobie dyskietki do zbootowania, ich kolejność i układ- bardzo wygodne- POLECAM!
[#9] Re: Wsad do HxC

@BULI, post #8

Zgadza się, FileSelector to bardzo fajna sprawa. Ze 16 slotów ma, dyski podpinasz i tylko przyciskami zmieniasz, zamiast machać dyskietkami.
No i faktycznie Batch Convertor na PC to też niezwykle użyteczne oprogramowanie. Automatem wszystkie pliki zrobi.
Tlko nie za dużo, bo słabo pokazuje, że się karta kończy (za to porobi pliki o wielkości '0 Kb' niepotrzebnie). Tak więc - żeby się nie rozpędzać zanadto w tej wygodzie. ;)

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2013 12:51:11 przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM
[#10] Re: Wsad do HxC

@BULI, post #8

Bardzo ciekawe :)
Pytania ktore mi sie nasunely od razu (i widze na stronie twojejtuby tez):
- jak zmieniac pliki przy produkcjach wielodyskowych?
- jak wyjsc z programu bez resetu?
[#11] Re: Wsad do HxC

@BULI, post #8

Podobnie się przymierzałem ale rozbiłem się o niewygodę z korzystania z przycisków schowanych w szczelinie na stację dysków.
[#12] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #10

WojT_GL:

> - jak zmieniac pliki przy produkcjach wielodyskowych?
------------
Jak mówię, najpierw programujesz sloty pod Browserem. Do 16 dyskietek.
Potem "reset+zapisz" na moim to jest F10, ale ponoć są nowsze w wersje, w których zmienili klawiszologię.
Po resecie przechodzi do pierwszego zajętego slotu.
Gdy zawoła o kolejny dysk, masz przyciski niejako 'w prawo' i 'w lewo' no i wybierasz sobie dyskietki. Ich nazwy widzisz na wyświetlaczu.
Żeby wrócić do Browsera, bodajże naciskało się klawisz środkowy (no i potem reset oczywiście).
[#13] Re: Wsad do HxC

@conrdd, post #11

Conrdd:

> Podobnie się przymierzałem ale rozbiłem się o niewygodę z korzystania z przycisków schowanych w szczelinie na stację dysków.
---------------
A widzisz, to już niebawem ten problem zniknie, bo Lotharek aktualnie przygotowuje (już skończył?) partię HxC SD w kształcie stacji dysków, więc przyciski wraz z ekranem będziesz miał na 'front panelu'.
[#14] Re: Wsad do HxC

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #13

Oj, to już dawno dostępna wersja F. Mam taką - wadą jest konieczność rżnięcia obudowy no i niekoniecznie wygodny dostęp do wyświetlacza, tak naprawdę mogłoby go nawet nie być, wystarczyłyby przyciski zmiany slotu. Zaleta - wygodna obsługa przycisków i gniazda SD.

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2013 15:44:26 przez Jenot
[#15] Re: Wsad do HxC

@Jenot, post #14

Wyświetlacz możesz po prostu odłączyć.

WojT_GL

Nic dodać, nic ująć YERZMYEY/HOOY-PROGRAM już chyba wszystko wyjąśnił, przyciskami poruszasz się następna poprzednia dyskietka (ich kolejność i układ sam ustalasz w Menadżerze, a środkowym przyciskiem uruchamiasz Managera- powodzenia!

W razie problemów mogę podesłać swoje pliki konfiguracyjne.
[#16] Re: Wsad do HxC

@conrdd, post #11

Przyciski mozna sobie wyprowadzic przewodami na zewnatrz amigi.
[#17] Re: Wsad do HxC

@rs2008, post #16

Argh......
Rozkręciłem AMI, wszystko podłączyłem - zaburczało, zamrugało.......
i napisało: Not FAT32 SD Card.....

Fak... przeformatowałem i jutro rano kolejna próba :)
[#18] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #17

1) Musi być FAT32
2) miałem 2 karty 1GB (różnych producentów, ale windows widział je tak samo), formatowane w ten sam sposób, obie sprawne i działające tak samo poprawnie w innych urządzeniach; jedna śmiga w HxC, druga zwracała błąd taki jak napisałeś. :) Wniosek: nie przejmuj się.
[#19] Re: Wsad do HxC

@Nathanel, post #18

Ja się nie przejmuję :) Po prostu jutro sprawdzę :)
Skoro do c64 i sd2iec już od 6ciu miesięcy robię podejścia i cierpliwość mi się nie skończyła to tutaj też będzie ok :) Mam nadzieję zdążyć poskładać przed kolejnym SACP :)

Tylko zastanawiam się czy dziurawić obudowę, czy może jakoś inaczej wykminić :)
[#20] Re: Wsad do HxC

@Nathanel, post #18

Ja mam 2 SanDiski: 1GB SD i 8GB SDHC. Obie śmigają. SDHC lepsza, bo ma większy transfer na PC niż SD.
[#21] Re: Wsad do HxC

@mccnex, post #20

I wszystko działa :)
Super :)
Mam wrazenie ze wole HxC od WHDload :)

Zatem HxC zostaje w A500 a A1200 zostaje do WHDload :)

Tylko po co zatem HD w A500 :P To jest dylemat :P
[#22] Re: Wsad do HxC

@WojT_GL, post #21

WojT_GL:

> Mam wrazenie ze wole HxC od WHDload
------------------
No wiadomo, na HxC pójdzie więcej programów (bo nie wszystko zostało przerobione na WHD), a poza tym nie musisz sobie niczego przerabiać, tylko podłączasz - i działa. :) Nooo, w 97% przypadków. :)

> Zatem HxC zostaje w A500 a A1200 zostaje do WHDload
-----------------------
Tak tak tak, dokładnie tak samo robię i bardzo sobie chwalę.
Na 1200 WHD ma wielki sens, bo dodatkowo gry A500 bywają wtedy dostosowane do A1200 (czego na HxC nie ma, bo to po prostu 'nowa stacja dysków' :) ).

> Tylko po co zatem HD w A500 To jest dylemat
------------------
Aaa, bardzo użyteczny. Ostatnio pisali o odpowiedniku MP3 dla A500 chyba? RAW-y puszcza, czy co to tam było. Nawet playlisty są.
No i wciąż czekam, aż JAD skończy swój player do filmów dla A500. Niektórzy mogą narzekać, że tylko 15-kolorowa, no ale przecież z dowolnej palety, tylko na samym ekranie jest 15 kolorów. Więc podczas ruchu jest spoko.
Widziałem już fragment "Animatrixa" na tym playerze i wygląda ładnie. Z dźwiękiem będzie i wszystko.
Więc absolutnie dysku z A500 nie wyrzucaj. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem