kategoria: A600
[#1] A600 problem
Siema wszystkim.
Mam problem z moja wczoraj zakupiona A600. Mianowicie po podlaczeniu do TV widze tylko czarny ekran. Widac ze TV reaguje na wlaczenie komputera ale niestety widac tylko ten nieszczesny czarny ekran. Zasilacz OK bo dziala z innymi Amigami. Co moze byc nie halo?
[#2] Re: A600 problem

@Guchy, post #1

Jak ją podłączasz? Przez jaki port?
[#3] Re: A600 problem

@Skiba, post #2

RGB
[#4] Re: A600 problem

@Guchy, post #3

A przewód przez który podłączasz to działa z innymi amigami?
[#5] Re: A600 problem

@Tom Rain, post #4

Dziala.:)
Aha jeszcze jedno odnosnie przewodu. Czego bym nim nie podlaczyl to w TV bzyczy w glosnikach. Wydaje mi sie ze to wina tego przewodu. Obraz OK dzwiek jest ale bzyczy. Na kazdej amidze.

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2013 12:37:35 przez Guchy
[#6] Re: A600 problem

@Tom Rain, post #4

To, że działa z innymi Amigami to nieznaczny, że będzie działał akurat z tą.
Najlepiej sprawdza się kabel z tego linku
Sprawdź inne złącza, czy jest w ogóle sygnał.
[#7] Re: A600 problem

@Skiba, post #6

Z inna A600 ten przewod dziala. Tylko ten dzwiek bzyczacy.
[#8] Re: A600 problem

@Guchy, post #7

Z tego wychodzi, że masz uszkodzoną A600.
[#9] Re: A600 problem

@amper, post #8

Zadne odkrycie. Tylko co to moze byc?
[#10] Re: A600 problem

@amper, post #8

Może tak być- zawsze możesz porozkręcać i posprawdzać co się da, np docisnąć kickstart itp.
[#11] Re: A600 problem

@Guchy, post #5

Ja miałem też problem z przewodem i musiałem w nim styki poprawić (po stronie euro) i od tamtej pory wszystko hula.
I też miałem ciemność na ekranie, ale tak jak pisze Skiba lepiej sprawdzić jeszcze pozostałe wyjścia.
A potem szukać na płycie A600
[#12] Re: A600 problem

@Tom Rain, post #11

Mam jeszcze jeden kabel i na nim jeszcze sprobuje ale nie sadze ze to wina kabla skoro inne komputery dzialaja na nim jak nalezy.
[#13] Re: A600 problem

@Guchy, post #12

Obejrzyj samą płyte, może coś wylało?
[#14] Re: A600 problem

@Guchy, post #12

...a dioda power robi się jaśniejsza i po chwili słychać pykanie głowić stacji FDD?
[#15] Re: A600 problem

@Skiba, post #13

Plyta czysciutka. Dioda power normalnie swieci a stacja ani mru mru.
[#16] Re: A600 problem

@Guchy, post #15

Spróbuj przez modulator podłączyć, albo przez chinch. Czasem dekoder siada, czy jakiś inny element odpowiedzialny za sygnał RGB, a chinch działa.
Upsss, jak stacja ani mru mru, to jednak jest dobrze uwa....

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2013 22:09:13 przez flops
[#17] Re: A600 problem

@flops, post #16

Hehe dzieki za pocieszenie. Dobrze ze mam druga sprawna :P
[#18] Re: A600 problem

@Guchy, post #17

Przychylam się do pomysłu kolegi BULI.
Taki objaw jak opisałeś występuje właśnie gdy "nie kontraktuje" kickstart.
Wyciąg go delikatnie i zobacz, czy może nóżki nie są zaśniedziałe. Ewentualnie, jeżeli posiadasz drugą, możesz dla testów podmienić kości.
[#19] Re: A600 problem

@Mrush, post #18

Bede musial wlasnie tego sprobowac. Dzisiaj przyjade do domu to bede sie bawil. Dzieki za wszystkie podpowiedzi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem