[#1] Apollo 630 nie wykrywa pamięci
Witam.

Mam problem z karta turbo Apollo 630. Jakis czas temu zakupilem karte lecz mialem problem z pamiecia. Sprzedawca zapewnial mnie ze z karta sprzedal mi 8MB fast'u lecz moja Amiga wykrywala 4MB ale nie przeszkadzalo mi to za bardzo. Wiecej nerwow stracilem umieszczajac karte na procesorze... Non-stop spadala. Probowalem robic podstawki aby stala mniej wieej rowno ale to na nic, ona poprostu wyskakiwala z procka. Wkur... sie i przykleilem ja co zaowocowalo uszkodzeniem procka na plycie glownej i zniszczeniem podstawki na karcie. Po wymianie Podstawki i nakupieniu nowej plyty glownej karta nie widzi juz w ogole fast ram'u. Prawdopodobnie usterka jest spowodowana moimi probami zainstalowania karty. Jednak jest jeszcze mozliwosc, iz Apollo moze dzialac nieprawidlowo na roznych wersjach plyt glownych (info z sieci) wczesniej mialem rev. 1.5 a teraz mam 2d. Co o tym sądzicie i czy moglbym oddac karte do ewentualnej naprawy (nie wiem gdzie)?
[#2] Re: Apollo 630 nie wykrywa pamiêci

@ert, post #1

witam !
Niepotrafie pomóc w tej sprawie ale mam pytanko gdzie obecnie można dostać Apollo 630 ? dziękuje !
[#3] Re: Apollo 630 nie wykrywa pamiêci

@KrisbA, post #2

Wiesz cieżka sprawa z tą kartą. Ja jakimś cudem trafilem na okazje. Gość pozbywał sie sześćsetki bo miał 1200, w którą włożył troche pieniędzy i właściwie tylko jej używał. Stwierdził, ze 600 nie jest mu potrzebna. Nie wiem, może poszukaj na ebay'u w innych krajach... Acha tak z ciekawości - czy ta akcja ze wznowieniem produkcji kart A630 zakończyla sie powodzeniem tj. czy zamawiajacy dostali karty?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem