[#1] Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia
Witam

Mam problem z karta sieciowa 3com po odpaleniu amigi nie pali sie dioda na karcie ze kabel jest do niej podlaczony, w programie prepcard wyskakuje komunikat ze dane na karcie moga byc uszkodzone, w amitcp przy probie polaczenia komputer sie zawiesza. Mam do niej te standardowe sterowniki 3c589.device. Mam tez inna karte sieciowa , ktora dziala ale nie mam do niej sterownikow i nie wiem skad sciagnac,te sterowniki ktore sa na aminecie nie dzialaja.

Jesli wiecie skad mozna sciagnac sterowniki do kart sieciowych do amigi, lub wiecie jak rozwiazac ten problem piszcie ;]
[#2] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@lukasz, post #1

a i ta karta na pc normalnie dziala.
[#3] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@lukasz, post #1

eee... a czemu prepcard? Sprobuj odpalic programik cardinfo z pakietu cnet.device (Aminet) i zobacz co o niej powie.
[#4] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@recedent, post #3

Ten program tez odpalalem, w nim nie bylo zadnych bledow, jakies tam informacje byly, co nie zmienia faktu, ze komputer sie wiesza gdy uruchamiam amiTCP ze sterownikiem 3c589.
[#5] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@lukasz, post #4

A wszystko dobrze poustawiales? Na AmiTCP sie nie za bardzo znam... Sprobuj uzyc Miami, chocby i 30 min. demo. Zobacz, czy potrafisz sie na tym polaczyc z siecia. Acha, uzywasz moze programikow typu CardPatch i CardReset?
[#6] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@lukasz, post #1

> Mam problem z karta sieciowa 3com po odpaleniu amigi nie pali
> sie dioda na karcie ze kabel jest do niej podlaczony,

Ja bym zaczął od tego. Powinna się palić niezależnie od sterów. Czy wszystko jest właściwie podłączone? Masz w sieci switcha czy łączysz bezpośrednio z drugim kompem? Jeśli bezpośrednio to czy kabel jest zkrosowany?
[#7] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@lukasz, post #1

Tez ma taka karte od kilku tygodni. Na poczatku bylo ok, a potem zaczely sie problemy. Czesto nie laczy wtyczka wchodzaca w karte, sproboj nia poruszac. A kabel masz dobrze zrobiony? Ja zaciskalem za pomoca srubokreta i podejrzewam ze problem moze byc wlasnie tu.

[#8] Re: Problem z karta sieciowa 3com - pcmcia

@vi-bee, post #7

Jak juz pisalem, na pc ta karta dobrze dziala. A na amidze sa problemy , bo dioda nie swieci ktora powinna sie swiecic, nie jest to wina kabla ani switcha. W innej karcie sieciowej na amidze pali sie normalnie dioda tylko ze nie mam do niej sterownikow. ;/
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem