kategoria: Sprzęt
[#31] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@seldon, post #30

Chodziło mi oto żeby pod pin23 podpiac 5v z zasilacza, a odpiac te z płyty.
[#32] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@Norbert, post #31

OK, teraz rozumiem. Dzięki.
[#33] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@gilban, post #10

A czym się różni układzik HD9800 od GBS8200 na ebay coś takiego znalazłem - może to jakaś ulepszona i stabilniejsza wersja bez generowania zakłóceń i zniekształceń. Oto link:

http://www.ebay.com/itm/NEW-Arcade-game-RGB-CGA-EGA-YUV-to-VGA-HD-video-converter-board-HD9800-GBS8200-/170860805754?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c818fe7a

Testował już ktoś z Was to nowe ustrojstwo ??
[#34] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@tomii81, post #33

O ile się orientuję to jest starsza wersja, z jednym wtykiem, poza tym nie różnią się chyba jakością
obrazu. Tak przynajmniej wynika z obserwacji ludzików z tego forum.
Hmmm a może to jest jakaś najnowsza wersja...
Z tego co piszą
Latest & official HD9800V.5 HD-Converter Board use SAMSUNG IC.

Ciekawe czy pozbyli się śnieżenia i zniekształceń wokół kursora.
Z chęcią dowiedziałbym się coś na ten temat od ewentualnych posiadaczy.

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2013 14:50:00 przez Radek_Cz
[#35] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@seldon, post #30

W A600 pewnie jest dławik SMD zamiast koralika, a ten możesz sobie spalić jak go przeciążysz. Ja mam podpięte pod port video, ale używam sporadycznie i krótko. Śnieżenie zauważyłem, ze czasem jest a czasem nie.

Zniekształcenia wokół kursora to pewnie wina algorytmu do deinterlacingu, w grach można nieraz też zauważyć podobny efekt, choć jest mniej widoczny, w superfrogu zdaje się widziałem czasami lekkie zniekształcenia pod nagami żaby.
[#36] Re: Konwerter GBS8200 - pobór prądu

@rafgc, post #35

Dwa szybkie:
1. Ktora wersja adaptacji tego wynalazku do Amigi jest wiarygodna, sprawdzona i nie grozi katastrofa?
2. Ktora wersja samego urzadzonka jest wedlug Was najlepsza do Amigi?

i dodatkowo:

Ma ktos patent na obudowe dla tego konwertera?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem