[#1] Ankieta
Podczas rozmowy z ako na ircu wpadłem na pomysł przeprowadzenia małej ankiety z bardzo prostym pytaniem .

Czy jesteś za OS4 na Pegasosie

A: Tak
B: Nie
C: Nie wiem
D: Czekam na inne rozwiązania sprzetowe :)
[#2] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

Ja wybieram odpowiedz A oczywiscie, ale tez lekko zaznacze D na wypadek gdyby pojawilo sie w najblizszej przyszlosci cos lepszego od PII ;)

[#3] Re: Ankieta

@ako, post #2

Hmmm oczywiście odpowiedz A zawiera wszystkie następne zabawki genesi
[#4] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

taka ankieta juz raz byla. Pamietam bo jak wyszedl pierwszy prerealase dla posiadaczy amigiOne to sam sie o to wtedy pytalem (ale to byly czasy potegi morphOs'a)

[#5] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

A - chyba normalne ;)
D - im wiecej tym lepiej, ja czekam na karte z ppc lub coldfire do CD32 ;)

[#6] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

> Czy jesteś za OS4 na Pegasosie

Strata czasu i srodków.
Ja poprosze o przeportowanie obu nowych systemów na sprzćt Appla.
Powodów jest sporo np. na allegro takich jak laptop z G4 800MHz za 2300zł
czy z G3 600MHz za 1300zł.

Pozdrawiam
[#7] Re: Ankieta

@RadoslawF, post #6

to ja xbox360 prosze to bedzie nie tylko sprzet tani ale i nowy :) no i ta architektura czysto amigowa :)

[#8] Re: Ankieta

@RadoslawF, post #6

> Strata czasu i srodków.

bo developerzy mosa pewnie wola zajmowac sie mosem dla siebie, a nie portowaniem jakiegos aos4 na pegasosa dla wszystkich ;)

> Ja poprosze o przeportowanie obu nowych systemów na sprzćt Appla.

a masz udostepniona dokumentacje sprzetu jabcoka ;)

>Powodów jest sporo np. na allegro takich jak laptop z G4 800MHz za 2300zł
czy z G3 600MHz za 1300zł.

sprzet jabcoka ma tez wady, bo architektura jest jakby to powiedziec bardziej zamknieta, no ale czego to nie da sie zrobic jak ma sie kase, checi i duzo wolnego czasu ;)

[#9] Re: Ankieta

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

bo developerzy mosa pewnie wola zajmowac sie mosem dla siebie, a nie portowaniem jakiegos aos4 na pegasosa dla wszystkich

Nie ma to jak spłodzić czasem dobry i śmieszny tekst

[#10] Re: Ankieta

@jimiche, post #7

xbox 360 ma PPC G5, ktory ma 64-bit w dodatku jest chyba zmieniony w porownaniu do oryginalu na potrzeby konsoli, i kto wie co bedzie z dokumentacja do tego procka (oby byla dostepna), ale samo sdk do psx2 na poczatku kosztowalo chyba tylko 50 tysiecy $, a ile do xbox-a zeby sobie cos napisac i legalnie wydac to jest biznes ;)

[#11] Re: Ankieta

@MinisterQ, post #9

no to mosteam, sam bys cos splodzil ;)

wiesz przesuwanie w pionie, ktore nie dziala w mosie do tej pory (i przez to glownie mos-a nie uzywam) zostalo juz dawno temu poprawione tylko dla kogo?

[#12] Re: Ankieta

@RadoslawF, post #6

Powodów jest sporo np. na allegro takich jak laptop z G4 800MHz za 2300zł czy z G3 600MHz za 1300zł.

Pozwolę sobie na uprzejme zdziwienie: to Hyperiony zaglądają na allegro.pl? Szczerze powątpiewam.
A zostawiając jajowanie na boku, to sądzę, że chociaż OS4 na Apple'a technicznie jest jak najbardziej możliwy, to jednak z przyczyn, powiedzmy, "politycznych" ;) - niewykonalny. Po prostu Apple nie ma w tym żadnego interesu.

Ostatnia modyfikacja: 31.12.05 09:56
[#13] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

A: Tak

Oprocz jakiejs taniej karty g3/g4 (bynajmniej nie drozyzny z Elboxu ;) ), Pegasos to jedyny i rozsadany (jak na nasze warunki) sprzet dla AOS4.
[#14] Re: Ankieta

@RadoslawF, post #6

tia.... tylko ze nowych apple'i z PPC już nie będzie....

[#15] Re: Ankieta

@Drako^lM, post #1

TrollModeOn

D - Dowolny hardware z PPC g3 w góre z nalepką :) Choćby kolejny produkt genesi mialby tylko nazwe Amiga. Inaczej nasze pokolenie trolów szybko wyginie!

TMOff

os4 na Pegu? Tak, ale nieco później. Aby dać innym platformom (Troika, PowerVixxen...?) szanse.

[#16] Re: Ankieta

@MinisterQ, post #9

Sorka wczoraj źle odebrałem twojego posta przez mordkę emotki
THX, że się tobie podoba ten powaga śmieszny tekst

[#17] Re: Ankieta

@Prince, post #15

to tak jakbyś zażądał zahamowania budowy autostrad... bo trzeba dać szanse zwykłym polskim drogim (smutno by przecież było gdyby wszyscy je porzucili) ;) a tak, jeszcze przez parę dziesiątków lat pojedziemy sobie nad morze z Krakowa malowniczo omijając dziury ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem