[#1] amiga 1200 - nowy user
witam

w koncu po latach zabawy z xe i ste ( po drodze ZX) dorobilem sie a1200 z aca1232 oraz hxc

zainstalowalem workbencha na hdd ( 3.1), skonfigurowalem sobie cf + pcmcia, podlaczylem do kupy i wsio dziala. Robie nawet specjalna obudowe dla a1200 (metalowa, biala) z wbudowanym hxc ( mix wersji c, f i slim), cd rom slim itp...

ale nie o to chodzi :

czy ja czegos nie wiem albo robie zle ? sciagnalem demka dla a1200 z pouet i zadnego nie moge uruchomic. zawsze jakis error ? (aca zainstalowana, 122 mb dostepne..)

moze ktos mnie naprowadzi - ale nie daje tacy gotowca - co robic ? na ste uruchamia sie pliki *.tos, a tutaj po kliknieciu w *exe amiga pyta sie mnie o execute command ?

jestem troche skolowany, gdyz moja zabawe z amiga ograniczalem zawsze do emulacji stacji dyskow.

pozdr

ps. linkiem do dema ktore pojdzie na moim sprzecie tez nie pogardze.. chyba czas sie pojawic na SAP z amisia..

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2013 19:56:42 przez lotharek
[#2] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #1

Zacznijmy może o tego:
Jakie demka uruchamiasz (podaj nazwy)?
Czy system 3.1 jest goły, a może masz doinstalowany betterwb?
[#3] Re: amiga 1200 - nowy user

@Skiba, post #2

pierwsze 5 popularnych z gory dla amigi 1200 aga z pouet. ( sillcut - chyba aca nie da rady, Jesus christ)...)

http://www.pouet.net/prodlist.php?platform[]=Amiga%20AGA&order=thumbup

system golas

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2013 20:09:09 przez lotharek
[#4] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #1

po kliknieciu w *exe amiga pyta sie mnie o execute command ?

Zaznacz ikonę tego .exe, z MENU wybierz Information/informacje i jeśli jest to ikona typu "project" (skrypt, coś jak plik .bat) to wpisz sobie jako command c:IconX i powinno zadziałać.
[#5] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #3

Do Silkcut`a 030 to chyba za mało
Jesus christ wymaga FPU
[#6] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #3

Z pierwszych pięciu na Twojej konfiguracji to tylko dwa uruchomią się. Jesus Christ Motocross i Nexus-7.
Aczkolwiek do Nexus-7 polecam instalator Whdload, jeśli oczywiście masz zainstalowany pakiet Whdload.

Tutaj instalator do Nexus-7

Co się dzieje po uruchomieniu Jesus Christ? Jakie są objawy?

A jedna rzecz. Czy dema rozpakowujesz pod Amigą czy na Pececie i przerzucasz na Amigę. Może po rozpakowaniu na PC pliki gubią atrybuty.

Ściągnij demko spakowane i wrzuć je na Amigę i tam dopiero rozpakuj.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2013 20:21:02 przez Sir_Lucas
[#7] Re: amiga 1200 - nowy user

@Sir_Lucas, post #6

zawsze ten sam error :

program failed ( erro #8000000B)
wait for disk activity to finish..
[#8] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #7

[#9] Re: amiga 1200 - nowy user

@lotharek, post #7

Możesz też spróbować zassać najnowszego setpacha (chyba że już go masz), bardzo często wyskakiwał
mi ten błąd dopóki go nie zainstalowałem.
[#10] Re: amiga 1200 - nowy user

@Radek_Cz, post #9

@Lotharek

Podstawowa sprawa - dema na Amigę z HDD odpala się "na czysto", bez systemu, spod CLI z uruchomionym SetPatchem (nawet tym z systemu). Drugi wariant to dema nagrane na dyskietkach NDOS - te odpalasz normalnie wsadzajac do stacji.

System "na czysto" uzyskasz włączając kompa i bootujac go bez startup-sequence. Odpalasz setpatcha, wchodzisz do katalogu z demem i uruchamiasz plik wykonywalny lub skrypt. Tutaj jest problem, bo są dema gdzie taki plik ma nazwę mOJEFajnedEMo albo inny wynalazek, a czasem jest po prostu EXE, skrypt wsadowy trzeba wyniuchać samemu albo znalezc jakies info w pliku readme itd.

Inna sprawa, że "Amiga AGA" to konfigi od gołej A1200, poprzez A1200 + Fast, z 030, 040 po 060.

Wysłałem Ci na email linka do paczki z paroma demkami (wszystko oczywiście też leży na pouet), które idą na Blizzardzie 1230/50MHz, więc powinny pójść też na Twojej ACA1232. Popatrz tam, myślę, że po treningu na nich każde demko z poueta odpalisz już potem bez problemu (o ile tylko będzie kompatybilne).

Powodzenia OK

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2013 02:19:12 przez mccnex
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem