[#1] Key do DPaina V !
Zdobylem wreszcie DPainta V !! ( http://www.google.pl/ ) lecz przy odpaleniu ukazal sie ekran gdzie trzeba wpisac Kod :/ . Wiecie moze z kad go zdobyc ? A moze jakies lamacze halsel ostatecznie macie ? Bardzo potrzebuje ten program... nie chce zamiennikow... Blagam !!
Pozdtrawiam i szczesliwego nowego roku

[#2] Re: Key do DPaina V !

@Lukasz, post #1

Tutaj nieco krzywo patrzą na amigowe programy legalnie inaczej. Więc tak - najpierw przyjdzie kilku ostatnich sprawiedliwych, a gdzieś pod koniec wątku być może otrzymasz pomoc. To normalne i nie ma czym się zrażać.
[#3] Re: Key do DPaina V !

@Lukasz, post #1

No ładnie, ładnie.. teraz proszę pokazac licencję

[#4] Re: Key do DPaina V !

@koodlaty, post #3

Poczekam ;) . A ma w takim razie ktos NovaPainta ? ( w tym przypadku mam instrukcje z kodami, amigowe dyskietki, Pudelko... Robilem w tym na mojej A500 kiedys... oczywiscie w tym przypadku wersja niezcrackowana jak najbardziej .
[#5] Re: Key do DPaina V !

@Lukasz, post #4

co do Dpainta V na aminecie byłe wersja demo działa normalnie tylko nie można było zapisywać stworzonych obrazków.Ale wsytarczyło odpalić dowlony grabbscren i zzucic obrazek na hdd:) Jeśli nie potrzebujesz dpainta do animacji to może Ci sić przyda takie rozwiązanie
[#6] Re: Key do DPaina V !

@Dariusz Tolsdorf, post #5

Polecam napisać do kogoś mejla prywatnie :). Mnie DPaintV kompletnie nie ruszył.
Osobiście polecam o wiele wiele wiele bardziej Personal Paint, który legalnie można gdzieś zdobyć, ja mam akurat z płytki ACS wersję 7.1 to mogę przesłać. No i polecam ArtEffect do pracy w 24bitach, nie ma to jak 24bit na kościach AGA (Archaic Graphic Architecture ;)).

[#7] Re: Key do DPaina V !

@BagoZonde, post #6

ja mam emulator... a z picasso to pracuje na 24bit spokojnie ;) moj mail lukasz.bib@gmail.com << bardzo prosze o tego PP 7.1 !
[#8] Re: Key do DPaina V !

@Lukasz, post #7

PPaint pracuje tylko w 8 bit. Pozatym w 8 bitach jest lepszy od Deluxe Painta i dziala na kartach GFX. Takze na P96 pod WinUAE.

Jest na Aminecie - http://main.aminet.net/biz/cloan/PPaint.lha
A gdy beda problemy to sa tam tez dwie troche wczesniejsze wersje.

PS. A Ty co? Nie chodziles na gieldy i nie kupiles sobie DPaintaV na dyskietkach gdy byla taka mozlliwosc? Przeciez ten program ma kazdy Amigowiec :P

PS2. Pozatym zinteresuje sie darmowymi i dobrymi programami pracujacymi w 16/32 bit, takimi jak Perfect Paint (to nie jest PPaint (PersonalPaint)) albo XiPaint. Znajdziesz je na Aminecie lub PPA (newsy lub teleport).

Ostatnia modyfikacja: 08.01.06 17:01
[#9] Re: Key do DPaina V !

@Andrzej Drozd, post #8

> PS. A Ty co? Nie chodziles na gieldy i nie kupiles sobie
> DPaintaV na dyskietkach gdy byla taka mozlliwosc? Przeciez ten
> program ma kazdy Amigowiec :P
>
Ja go sobie kupilem, jak byla taka mozliwosc (w Łodzi w AmiPro chyba jeszcze jest ;) ), bo wszedzie go chwalili i... dosc szybko wywalilem go z dysku bo przy PPaincie i Brilliancie chowa sie niemal pod kazdym wzgledem.
Ma tylko ciekawa funkcje rysowania wielobokow foremnych, ktorej dwa pozostale nie maja.

[#10] Re: Key do DPaina V !

@vi-bee, post #9

Wyobraz sobie ze ze mnie taki amigowiec co ma 13 lat a jak mial A 500 to byl malym dzieckiem ;)
W slumie nie bylem przywiazany do ami... ale po kilku latach zobaczylem w kartonie "makulatura" sporo pisemek MA i ACS ! Teraz to moje ulubione pismo ! Przeczytalem chyba wszystkie artykuly ! I dopiereo teraz zauwazylem ze piec moze sie schowac ! Ami juz kupic nie moglem lecz bardzo czesto emuluje ja pod UAE ;) Mysle ze do Ami przyszlosc nalezy... A w moim wieku niestety malo jest znawcow tematu... A szkoda !!
Dla mnie Amiga RULEZZ !
Pozdro

PS Jesli moze ktos zna jakies miejsce dla takiego kogos jak ja (w moim wieku) To bardzo prosze ! Jestem w temacie Ami troche zacofany bo kilku nr mi brakuje (nie mam nic z 93, 94, 95, 96 ) i ostatni nr mam z 99 :/
Troche malo sie orietuje w kartach PPC :(
I nie wiem co sie tak naprawd stalo z commodore przez te lata... Chcialbym znac relacje z gazet z tych rocznikow ! Gdzie moge to znalezc ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem