[#1] PCI dla A3000T
Który mostek PCI polecacie do Amigi 3000T?
[#2] Re: PCI dla A3000T

@lord_spider, post #1

Biorąc pod uwagę dostępność kart, to chyba tylko Mediatora. Jeśli masz już USB i sieciówkę na Zorro a potrzebujesz grafiki, to podobno Prometheus jest najszybszy.
[#3] Re: PCI dla A3000T

@lord_spider, post #1

Ja slotów PCI Elboxu do Amigi nie polecam, bo są z nimi ciągle jakieś problemy. Raz coś działa innym razem nie. I tak w kółko. Mam kolegę z Amigą 4000D i tymi slotami. Zaczynał od kart na PCI. Obecnie nie ma w nich żadnych kart na PCI. Wszystkie są na ZORRO. Karta muzyczna, USB, inne. W slotach PCI jest pusto.
[#4] Re: PCI dla A3000T

@gilban, post #3

A ja miałem w A4000D Mediatora i żadnych kłopotów z kartami PCI nie było, GFX, LAN, USB i muzyczna działały bezproblemowo, oczywiście wszystkie podłączone do mostka.
[#5] Re: PCI dla A3000T

@gilban, post #3

Miałem A1200 oraz A4000D obydwie pracowały z mediatorami (voodoo,lan,soundblaster) i nie miałem żadnych problemów . W Amigach, już przecież wiekowych, często występują problemy z zasilaniem oraz z samymi płytami głównymi (starość nie radość i coś się sypać może) .
[#6] Re: PCI dla A3000T

@gilban, post #3

Ja też już miałem kilka medków w amidze 1200 akurat ale był i lt4 i ziv. Problemy typowo amigowe jak ktoś wyżej napisał. Coś nie styka coś nie kontaktuje itp. Odnoszę natomiast wrażenie, że wyrobiłeś sobie opinię na podstawie tego jednego przypadku.

Mediator to wyrób produkowany z bardzo dobrym wsparciem i serwisem. Jak coś nie działa to można albo napisać maila albo zadzwonić. W ciężkich przypadkach sprzęt odesłać na przegląd. Ja tak raz z jednym medkiem zrobiłem. Wrócił do mnie prawie jak nowy. Zapłaciłem chyba ze 150 pln. Wymienione były dwa machy i widać było, że całą elektronika została profesjonalnie wyczyszczona. Wszystkie problemy po tym zabiegu zniknęły.

Benedykt Dziubałtowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem