[#1] Jaki Kickstart do A600
Witam!
Mam problem jak w temacie.
Mam kickstart 37.299 i doskwiera mi brak HDD i daltego będe miał kickstart do Amigi programowany do układu(nie do tej kości co jest w Amidze). I teraz pytanie: którą wersje romu wybrać sobie? Nie bede miał potem możlwiości darmowego przeprogramowania układu toteż chce wybrać najlepszą opcje. Słyszałem, że można do A600 włączyć na kicku z A1200. Prosiłbym o podanie dokąłdnej wersji romu, który byłby najlepszą alternatywą dla mnie.
Pozdrawiam!
[#2] Re: Jaki Kickstart do A600

@Dexterek, post #1

Romy w wersji 37.300 i 37.350 startują dowolny HDD.
[#3] Re: Jaki Kickstart do A600

@Werner, post #2

Bez problemu to dopiero z 37.350
Z 37.300 są spore problemy (mnie się nie udało żadnego dysku na tym uruchomić a google podaje, że 37.300 ma ograniczenie obsługiwanych dysków do 40MB).
Jak już porgramujesz kość to weź od razu ROM 3.1 Może być ten od A1200 (też ma obsługe PCMCIA i scsi.device)
[#4] Re: Jaki Kickstart do A600

@amigafan, post #3

Z tymi 37 to ja wiem.
A 40.063 będzie działał mi dobrze?
[#5] Re: Jaki Kickstart do A600

@Dexterek, post #4

poszukaj 3.1 do a500/600/2000. mam taka kosc w a600 i nie ma najmniejszych problemow
[#6] Re: Jaki Kickstart do A600

@amigafan, post #3

ja mam 37.300 i z dwoma różnymi hadekami (seagate i ibm 170 mb) dzala.

[#7] Re: Jaki Kickstart do A600

@Dexterek, post #1

Witam.
A czy nie prosciej i taniej kupic legalny ks 3.0 np. na Allegro?
Na aminecie badz w starym wydaniu MA mozna znalesc schemat plytki z przelacznikiem kickstartow.
Da sie do A500 i A600 zamontowac KS od A1200 na dwoch scalaczkach.
[#8] Re: Jaki Kickstart do A600

@ted, post #7

Gdybym miał kase na legalny odrazu bym go kupił. Niestety te 10-15 zl robi mi ogromną róznice.
poszukałem teraz w necie dokąłdniej i zauważyłem, że w amidze ze strony www.amiga600.de jest właśnie kość 40.63. Czyli na taką sie zdecyduje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem