kategoria: A4000
[#1] Co to takiego C701 na płycie amigi ?
Elo
wziąłem się za usuwanie zniszczeń po wylanej baterii i mam taki rebus, pad do którego był przylutowany ten żółty element odpadł więc podciągnąłem sygnał z drugiej strony płytki od rezystorka i myślę że z tym nie będzie problemu, problem jest taki że to coś żółte jest zżarte przez elektrolit, mam płytę od a1200 uwaloną, na której sobie ćwiczę lutowanie jest tam masa takich podobnych ustrojstw tylko żadne nie jest dokładnie takie samo jak to, moja płyta a1200 to rev 1d3 a 4000 to rev B
Może ktoś mnie nakierować, który element wlutować zamiast uszkodzonego ?
[#2] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@QUAD, post #1

link do fotki = http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d6a3ad066f4782f.html
na czerwono jest zaznaczony element, o którym pisałem a dodatkowo zielonym jest element jakiego nie mam na płycie, kiedyś jak miałem inną płytę to to było a na tej nie ma :)

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2013 18:49:21 przez QUAD
[#3] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@QUAD, post #1

to jest rezystor
[#4] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@QUAD, post #2

QUAD używaj proszę opcji link przy wstawianiu obrazków. To nie jest takie trudne :)

link

Benedykt Dziubałtowski
[#5] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

spoko postaram się
wlutowałem troszkę grubszy ale gabarytowo taki sam i działa wszystko, nawet zegar działa jupi :)
[#6] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@Shredder, post #3

a nie rezystor?
[#7] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@QUAD, post #2

C701 na płycie A4kD to nie rezystor tylko kondensator 22uF. Jest wlutowany równolegle z zasilaniem układu GAL U701, więc jeżeli zastosowałeś tam rezystor to ciekawi mnie efekt dłuższej pracy tej płyty :)
[#8] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@superbonio, post #7

Pewnie przez przypadek/na oko QUAD wlutował tam kondensator tylko o innej wartości.
[#9] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@rs2008, post #8

prawdopodobnie tak właśnie jest :) wlutowałem takie same żółte ustrojstwo tylko ze o 1/10mm grubsze
[#10] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@superbonio, post #7

mam w takim razie do Ciebie małą prośbę, możesz mi powiedzieć jaki kondensator wlutowałem ?
wylutowałem go z płyty a1200 1d3 z miejsca o takim oznaczeniu C30D z drugiej strony płyty
[#11] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@Pokemon, post #6

nie kondensator
[#12] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@QUAD, post #10

Podaj jeszcze jakiej rev. jest ta płyta od A1200
[#13] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@superbonio, post #12

jest to płyta "1D 3" taka mało popularna
[#14] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@superbonio, post #7

Moim zdaniem to kontensator 220 nF. Jest na schemacie oznaczony jako .22uF czyli 220 nF.
[#15] Re: Co to takiego C701 na płycie amigi ?

@amigreg, post #14

Czyli z tego wynika że dałem taki sam kondensator jaki był :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem