[#1] Amidock
Przeszukałem całe forum ppa i aminet ale nie mogę sobie nadal poradzić... Mam taki problem...
Dodałem ikonki dysków do amidocka. Następnie w ustawieniach workbencha wyłączyłem wyświetlanie dysków na ekranie wb. I od tej chwili klikając na ikonki dysków w amidocku nie otwierają się okna partycji... Wkurzyło mnie to bo chcę się pozbyć ikonek na wb, a mieć je w amidocku. Wydaje mi się, że albo loadwb albo amidocka źle zrobili. Ktoś rozwiązał taki problem?
Pozdrawiam!
[#2] Re: Amidock

@Radek, post #1

A jestes pewny że wyłaczyłeś wyswietlanie ikonek a nie automatyczne montowanie partycji ? Tego pierwszego nie wiedziałem ze można zrobić to drugie jak najbardziej (WB3.9).
[#3] Re: Amidock

@Radek, post #1

Ja do tego od dawien dawna nie używam okna WB jako tła i dzięki temu mam dodatkową tapete na WB ROXX

[#4] Re: Amidock

@RadoslawF, post #2

jestem pewnien. Nie miałbym dostępu do partycji z poziomu dopusa lub cli
[#5] Re: Amidock

@Radek, post #1

Nie wiem czy Ci to w czymś pomoże, lub uspokoi. Sparwdziłem, mam taką samą reakcję jak u Ciebie.
Wyłączona ikona parytycji "x" nadal jest dostępna spod cli, czy dowolnych filemanagerów. Nie można natomiast otworzyć jej z ikony umieszczonej w Amidocku.

[#6] Re: Amidock

@Prince, post #5

Utwierdzi mnie w przekonaniu, że Loadwb albo Amidock ma jakiś błąd w programie... Tylko czemu tego problemu nikt nie naprawił? Widziałem już kilka wersji loadwb, z każdą było to samo a w starszych nawet nie działał workbench prefs (spodziewałem się tego) i nie można było wogóle ukryć ikonek. Kombinowałem też z iconlink ale to też porażka bo one odnoszą się do info ikonki, a nie można otworzyć dysku ikonką disk.info. A czy jest jakiś inny prog który potrafi zrobić docka do ukrytej partycji?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem