kategoria: Sprzęt
[#1] Overclocking motorolek 680x0
Czy ktoś ma informacje ile dany procesor można podkręcić?

Chodzi mi konkretnie o model 68020 z karty turbo, ale jeśli są informacje o innych to proszę pisać.
[#2] Re: Overclocking motorolek 680x0

@11111olo, post #1

Sam sie nie zajmowalem nigdy, ale tutaj jest calkiem niezly zestaw informacji na temat podkrecania. Niestety dosyc dlugo nie aktualizowane.

Na biezaco za to aktualizuje Cosmos na swoim blogu chociaz on raczej na 68060 sie koncentruje z tego co pamietam. Po francusku, ale tlumacz gugla sobie radzi.

Powodzenia OK
[#3] Re: Overclocking motorolek 680x0

@11111olo, post #1

Ja kręciłem 040 33mhz na 40 mhz, działało ok,
mysle że jakies 2-5 mhz może ci się uda podkęcic
[#4] Re: Overclocking motorolek 680x0

@int21h, post #2

Mały OT
Gość żeźbi, xywe sobie dobrał w sam raz - Cosmos.
Nie oszczędza swoich sprzętów :D
[#5] Re: Overclocking motorolek 680x0

@Radek_Cz, post #4

Gość jest po prostu dobrze obeznany z technikami lutowania. Widać przy tym że częsciej problemem są przerwy w druku niż uszkodzenie jakiejś specjalizowanej kości.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem