[#1] Transfer
Mozecie mi wytlumaczyc dlaczego np. jak lacze sie z jakims ftp z amigi to transfer z niego mam przykladowo okolo 5 kilo na sekunde, a jak sie lacze z tym samym serverem ftp z pc to transfer jest ponad 20 kilo na sekunde ??? Zaznaczam ze oba kompy podlaczone sa do tej samej sieci (stoja obok siebie), w tym samym czasie i za pomoca tych samych kart sieciowych (RTL 100)...
[#2] Re: Transfer

@Mokry, post #1

Hej.
Nie piszesz jakiego stosu TCP/IP uzywasz. Ja uzywam MiamiDX wraz z karta PCMCIA KingMax i osiagam transfery pomiedzy PC i Ami (kabel krosowy) rzedu 200-400kb. Sprobuj jeszcze raz skonfigurowac Miami/Genesis/whatever.
Opis jest tu na PPA.
Jedyne co mi sie nie udaje to skonfigurowanie Samby i Tango, ale to nie problem - uzywam klienta/servera ftp.
[#3] Re: Transfer

@Mokry, post #1

Ja tez mam podobny problem, ale zauwarzyłem, że to tez zależy od programu.
Przy ftp IBrowse strasznie sie zółwi za to A-Web śmiga nawet miło.
Do ściągania plików proponował bym Http resume, działa przyswoicie, w miarę szybko, a co do ftp to jakiś menager np Simple ftp.
[#4] Re: Transfer

@kgalazka, post #2

Uzywam MiamiDX i mam ustawione polaczenie przez DHCP. Karta sieciowa na PCI (RTL) w MEDIATORZE. Jak mialem spiete tylko dwa kompy (amiga i pc) kablem krosowym to transfey miedzy nimi mialem nawet do 800 kb. Teraz mam amige i pc wlaczone w haba, a haba do acces pointa radiowego. U mnie byly tez problemy z Samba. Okazalo sie ze na poczatku mialem zamiast DHCP ustawione STATIC i wtedy amiga byla w otoczeniu sieciowym widoczna ale nia dalo sie na nia wejsc z innych kompow ktore mialy DHCP wlaczone (a cala reszta kompow w sieci ma DHCP wlaczne). Teraz jak przestawilem na DHCP jest ok...
[#5] Re: Transfer

@Mokry, post #1

Juz wiem co bylo ni e tak! Do fto uzywalem AmiTradeCenter i to na nim bylo tak wolno! Na amFTP jest tak szybko jak na PC... Czyzby ATC byl do dupy ???
[#6] Re: Transfer

@Mokry, post #5

A co myslicie na temat Dopusa Magellana i jego mozliwosciach? Ja uwazam ze jest duzo lepszy i szybszy niz ami FTP.

[#7] Re: Transfer

@Mokry, post #5

Mokry napisał(a):

> Juz wiem co bylo ni e tak! Do fto uzywalem AmiTradeCenter i to
> na nim bylo tak wolno! Na amFTP jest tak szybko jak na PC...
> Czyzby ATC byl do dupy ???

A czy miałeś w ATC ustawione "passiv" dla danego ftp'a ??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem