[#31] Re: stary amigowiec...

@Meleager, post #29

Patrząc na postępy poczynione w XP, może się okazać, że to nie bajka.

Nic sie nie boj. Na sposoby sa sposoby. Zreszta i tak nie damy sie matrixowi :)
[#32] Re: stary amigowiec...

@Prince, post #30

Pecet nie jest królem ect... A te przewidzenia - to ciężko jest mi
powiedzieć skąd masz... może masz pecha i używasz czegoś
niewłaściwego, np programów dosowych większych niż 2 mega używających
pamięci w trybie chronionym i rzeczywistym jednocześnie... Tak - można
powiesić windowsa, ale jak widzisz niźle się trzeba nakombinować... a
zapomniałbym, sam ten program nie powiesi windowsa, dopiero
kilkukrotne wywołanie z jednej sesji dosa... Pewnie jest jeszcze parę
tego typu sztuczek... ale jak widzisz nie są one standardowe...

[#33] Re: stary amigowiec...

@suli, post #22

Powiem tak. Stabilnosc systemu zalezy od jego konserwacji. Obojetnie czy to w Win czy w AOS jesli odpali sie 100 nakladek, zegarkow i innych bajerow system przestaje byc stabilny. Obecnie w WinXP mam odpalonych 16 procesow. System jest funkcjonalny [gg (ale nie te standardowe, tylko Konnekt bez buzek z terminalowym tekstem), winamp]. Nigdy nie zdarzylo mi sie zeby sie zawiesil przez jakis program [a korzystam czesto z wielu pamieciozernych programow (corelPP, obrabiarki bitmap itd)]. Mam cieniutki sprzet [baleron@562mhz, 152mbRAM] i czasem mieli mi strasznie, robia sie pozostalosci po poprzednim screenie, ale to trzeba przeczekac i znika. Raz w zyciu wyskoczyl mi bluescreen i zresetowal sie komp. Nie wiem od czego to, przelaczalem tylko jakis katalog. Nie korzystam z zadnych servicepackow ani innych antywirow.
Reasumujac: regularna kosmetyka systemu sprawi ze posluzy wam dluugo [zreszta tak jest ze wszystkim]

[#34] Re: stary amigowiec...

@Meleager, post #29

> napisanego w zupełnie odmiennej technologi, który nie tylko będzie niezawieszalny, ale również całkiem nieczuły na wszelkie wirusy. Nie chodzi o Longhorna.

Hehe dobre nie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem