@suli,
post #11
suli napisał(a):
Z punktu widzenia mojego AmigaOS v3.1
> obecnie na swoim w2k mam takie narzedzia:
> komuniaktor do gg/tlen
Używam GadAmi. Nie ma ikonek i innych bajerów jak AmiGG, ale jest funkcjonalny. AmiGG też jest dla AOS3.x
> pajaczek
Używam komercyjnego GoldED-a Studio AIX. To cos innego niz pajaczek, ale bardzo sprawne.
> apache 2.x, php 5.1.x, mysql 3.x
Apache 1.3.12, php 4.0.1, mysql 3.23.51
> operka
IBrowse 3.2 demo z SSL. To bolaczka amisystemow, bo nie ma ccs, javy, a obsluga javascript i flasha jest czesciowa tylko.
Mimo nie mam problemow z moimi bankami internetowymi i 99% stron z ktorych korzystam w mojej pracy w domu na codzien
> winamp
AmiAMP - wierna kopia. Jak juz ktos wspomial co najmniej 060. Lepiej PowerPC to i filmy mpeg mozna ogladac.
> na zakonczenie dodam, ze zawsze chcialem powrocic do amigi...
AOS jest naprawde stabilny w porownaniu z Win. Co z tego ze Win ma ochrone pamieci i co tam jeszcze kiedy wiesza sie czesciej niz moja Amiga. Pracuje na szczescie nie w domu na Win i chyba mam pecha ze kolejne Win: 95, 98SE, XP Sp2 wieszaly/wieszaja mi sie nagminnie. Jedynie Win3.11 musze przyznac, ze pracowal najstabilniej.
Tak jak ktos pisal lepiej zainwestowac w nowy sprzet. Na pewno kupie AmigaOS 4.0 dla swojej A1200 o ile ta wersje bedzie mozna tez go odpalic na nowych modelach. Dziwne byloby gdyby nie ukazal sie, bo prace sa juz prawie zakonczone. Niektorzy w Polsce z powodzeniem z niego korzystaja juz teraz.
Jesli chodzi o klasyczna Ami to: A4000+PowerPC+Mediator z kartą Voodoo.