[#1] os3.9 i shapeshifter
Slyszalem, ze do uruchomienia shapa w systemie 3.9 nie potrzebne jest prepareemul, a u mnie ciagle shapeshifter sie tego domaga. O co chodzi?

[#2] Re: os3.9 i shapeshifter

@vi-bee, post #1

Jak zainstalowawałem dodatkowe patche na OS już pod AOS 3.5 to musiałem dodać do BlizKicka modules FusionReserve i PrepareEmul, bo też ShapeShifter nie startował. Z BlizKick/RemApollo ROM do Fastu i łatami dużo lepiej ShapeShifter śmiga. Aha i jeszcze MuEVD sterownik GFX na AGA można pykać nawet w HAM8 udając chyba 15/16-bit ;)

[#3] Re: os3.9 i shapeshifter

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Potem wyprobuje. Chce sobie zrobic selectOS przy starcie (WB, Magellan, macOS i dos), dlatego z prepareemul byloby to troche problematyczne...
Uzywam muEVD (turboEVD nigdy nie udalo mi sie uruchomic), ale w HAMie nie jest zbyt stabilny.

[#4] Re: os3.9 i shapeshifter

@vi-bee, post #3

> Uzywam muEVD (turboEVD nigdy nie udalo mi sie uruchomic)

Heh, po co się męczyć? MuEVD to następca TurboEVD ;)

[#5] Re: os3.9 i shapeshifter

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Zaznaczmy ze muevd wymaga pakietu MuLib.

Dobrym sterem SS na aga byl savage.

[#6] Re: os3.9 i shapeshifter

@AmiChris, post #5

AmiChris napisał(a):
> Zaznaczmy ze muevd wymaga pakietu MuLib.
> Dobrym sterem SS na aga byl savage.

ale w wersji pod ppc :)

[#7] Re: os3.9 i shapeshifter

@vi-bee, post #1

Zaleznie od sprzetu itd. jest kilka mozliwosci. Tak jak wspomniales za pomoca preparemul. Mozna tez za pomoca Blizkicka lub RemApollo oraz MCP (to chyba najwygodniejszy sposob i uniwersalny dla kazdego sprzetu).
A np. w kartach BlizzardPPC wystarczy zaptaszkowac ta opcje w BootMenu karty. Ogolnie preparemul to najgorszy sposob.
[#8] Re: os3.9 i shapeshifter

@jimiche, post #6

nie,nie savage byl w wersji dla 030 (szczegolnie blizzardow) i w wersji dla 040/060 nie ustepowal w niczym afaik turboevd :)
potem byly nowsze wersje z limitem rozdzielczosci :)

[#9] Re: os3.9 i shapeshifter

@Andrzej Drozd, post #7

Tak jak Andrzej napisał. PrepareEmul można zastąpić różnymi sposobami. Ale OS3.9 wcale nas nie uwalnia od konieczności wykonania tego.

[#10] Re: os3.9 i shapeshifter

@Andrzej Drozd, post #7

W MCP jest jakis patch do ShapeShiftera ale on i tak nie uwalnia od PrepareEmul.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem