kategoria: Sprzęt
[#1] Skąd sprężynki do dżoja ?
witam, ma ktoś pomysł skąd można załatwić sprężynki do dżoja ?
bo na allegro nie widzę albo źle szukam
[#2] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@QUAD, post #1

A może z długopisu?
[#3] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@QUAD, post #1

To nie żart, weź sprężynkę z zapalniczki.
[#4] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@asman, post #3

potwierdzam. Takie są najlepsze jako zamienniki. Aby odpowiednio przyciąć i oczka wygiąć. U mnie już parę służą :D
[#5] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@Papier79, post #4

Czy te styki co są w Competition Pro też nazywają się "sprężynki"? Jaki macie na to patent? Bo brak mi jednej.
[#6] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@Papier79, post #4

Czy te styki co są w Competition Pro też nazywają się "sprężynki"? Jaki macie na to patent? Bo brak mi jednej.
[#7] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #6

to są mikro przełączniki
[#8] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #6

W competiton pro są takie małe przełączniki, można je znaleźć w krańcówkach i innych elektrycznych mechanizmach. Ale na szczęście są ogólnie dostępne :) Rozkręcić dżoja i np na allegro poszukać, winny być.
[#9] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #6

Wpisz w google mikrowyłączniki omron i na pewno dopasujesz zamienniki :D

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2013 16:30:54 przez Papier79
[#10] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #6

@jaa2

Czy chodzi Ci o TAKĄ sprzężynkę? Kiedyś kupiłem kilka na allegro i leżą sobie na wszelki wypadek ;). Jeśli takiej poszukujesz to mogę Ci ją wysłać :). Podrzuć adres na prv.
[#11] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@MarX, post #10

Dzięki za odzew MarX, ale jak już koledzy wyjaśnili do mojego joya potrzeba specjalnego mikrostyku :)

Jeśli masz takowy lub ktoś inny to chętnie przyjmę lub kupię.

Zaraz poszukam zdjęcia tego styku i podrzucę, może nawet nie wiecie że taki macie

Mam!

de.wikipedia.org/wiki/Competition_Pro

W rozdziale Konstruktion pierwsze zdjęcie. To te 4 niebieskie widoczne od spodu.
Sorki że nie daję linka prosto do zdjęcia.

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2013 23:43:45 przez jaa2

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2013 23:48:51 przez jaa2
[#12] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #11

Skopałem link. Ten powinien być dobry:
http://de.wikipedia.org/wiki/Competition_Pro
[#13] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@jaa2, post #12

a umnie w elektronicznym były takie mikrostyki, kupiłam 4 sztuki do mojego joya, więć moze w twoim miescie moga tez byc .
[#14] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@QUAD, post #1

A ktoś wie gdzie dostać gumki pasujące do QuickShot QS-131?
Są o tyle trudne do ogarnięcia, że mają specyficzną budowę gumek, które potrafią pękać w związku z czym trudno cokolwiek zaadaptować do nich.
[#15] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@bacus10, post #13

To prawda, winny takie być sumie nawet w elektrycznym sklepie :)
Drogie to nie jest i polecam na zapas wziąć jak będą. Choć istnieje jeszcze inny sposób naprawypomysł Mianowicie rozebrać niedziałający i zaadaptować sprężynkę z zapalniczki, lub styki przeczyścić. Odrobina cierpliwości i sprawne palce i będzie wsio ok. Ryzyko zerowe, bo i tak na uszkodzonym będzie zabawa ;)
[#16] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@Duracel, post #14

Jakbyś mógł zapodać fotkę tych gumek to coś bym pomyślał nad zamiennikami ok? Ne posiadam takiego na stanie....
[#17] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@MarX, post #10

No właśnie to jest to, wiem że kiedyś były na allegro może znowu się pojawią
Dzięki ale potrzebuję tego więcej :) bo mam kilka dżojów i ostatnio zabrałem się za naprawianie, muszą działać jak nowe bo teraz się zacinają a szkoda mi wyrzucić
[#18] Re: Skąd sprężynki do dżoja ?

@Duracel, post #14

I udało się coś w temacie tych gumek załatwić? Jestem ciekaw rozwiązaniaok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem