[#1] Przełącznik ROM do A600
Znalazłem pod śmietnikiem (idąc sobie w wakacje 2005 spokojnie z pracy) dwie Amigi 600 (kiedyś chciałem mieć Amigę jednak była zbyt droga poprzestałem na C64, potem 15 lat przerwy aż tu opatrzność boska obdarzyła mnie tym prezentem). Obie po wyczyszczeniu są sprawne, mają 2 MB RAM, jedna ma HDD 40 MB z systemem 2.0, były nawet dwa zasilacze oraz w jednej przełącznik ROM 1.3, 2.0. Zaczołem na nich pracować, trochę grać, wsiąkłem na dobre jak przed laty. Kupiłem do nich na Allegro DMON Poffesjional v3.0 i teraz bawję się w programowanie. Jako że chcę się przydać Amigowej społeczności i robić coś pożytecznego chcę sobie zbudować przełącznik ROM-ów 1.3,2.0,3.0 poszukuję schematu lub dokładnych zdjęć takiego przełącznika. Mam zdjęcie z okładek magazynu AMIGA (moja biblioteka miejska ma trochę numerów tej świetnej gazety) była tam reklama firmy Micronik, jednak jest niedokładne, nie idzie też odczytać układu scalonego, jaki tam sie znajduje. Uprzejmie proszę o pomoc (mogę zapłacić za fatygę) jest to dla mnie bardzo ważne.

Swoją drogą polacy są niesamowicie bogaci wywalając taki sprzęt na śmietnik. (dobrze że nie leżały w kubłach bo bym dalej molestował PC zapominając na wieczność o Amidze)

Mój adres: wrabiega@hydrokom.pl
[#2] Re: Przełącznik ROM do A600

@Werner, post #1

Swoją drogą polacy są niesamowicie bogaci wywalając taki sprzęt na śmietnik.

Tego nie zrobil nikt normalny. Moze jedna z opcji to np. syn zostawil sprzet dawno temu, a nieswiadomi rodzice wyrzucili tego zakurzonego "comodorka" ze strychu bo zabraklo miejsca na...chocby butle z winem :P
[#3] Re: Przełącznik ROM do A600

@Werner, post #1

Szczęściarzu, pod śmietnikiem to widziałem tylko C64 plus joye do niego, ale za długo się zastanawiałem nad przygarnięciem tego i złomodorek zniknął sobie w końcu. Powodzenia w zabawie z Amigą.

Ostatnia modyfikacja: 08.01.06 12:34
[#4] Re: Przełącznik ROM do A600

@s2325, post #3

normalnie szczesciaz :) chyba w wolnym czasie zaczne biegac po smietnikach :):)
[#5] Re: Przełącznik ROM do A600

@QUAD, post #4

Cos Ty? Chcesz zadzierac z "mafią złomową"? ;)
[#6] Re: Przełącznik ROM do A600

@s2325, post #3

jedyne co ja znalazłem to płyta główna C64, joy, klawiatura do C64 i zepsute rozszerzenie 512kB ram do A500... Nie mam szczęścia :(
[#7] Re: Przełącznik ROM do A600

@Werner, post #1

Znalazłem pod śmietnikiem (idąc sobie w wakacje 2005 spokojnie z pracy) dwie Amigi 600

ty szczesciarzu! :)

Mam zdjęcie z okładek magazynu AMIGA (moja biblioteka miejska ma trochę numerów tej świetnej gazety)
a moja juy nie ma! zabralem im wszystkie!

w domu przeszukam moje MA i jak cos znajde to podesle.
[#8] Re: Przełącznik ROM do A600

@R-Tea, post #7

przejrzałem słynny spis MA, ale nie znalazłem tam żadnego artka o tym jak zrobic taki przełącznik ROMów do A600.
w numerze 1/92 jest taki artykuł, ale o przełaczniku do A500, gdyby cię interesował, ale niestety ja nie mam tego numeru.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem