Znalazłem pod śmietnikiem (idąc sobie w wakacje 2005 spokojnie z pracy) dwie Amigi 600 (kiedyś chciałem mieć Amigę jednak była zbyt droga poprzestałem na C64, potem 15 lat przerwy aż tu opatrzność boska obdarzyła mnie tym prezentem). Obie po wyczyszczeniu są sprawne, mają 2 MB RAM, jedna ma HDD 40 MB z systemem 2.0, były nawet dwa zasilacze oraz w jednej przełącznik ROM 1.3, 2.0. Zaczołem na nich pracować, trochę grać, wsiąkłem na dobre jak przed laty. Kupiłem do nich na Allegro DMON Poffesjional v3.0 i teraz bawję się w programowanie. Jako że chcę się przydać Amigowej społeczności i robić coś pożytecznego chcę sobie zbudować przełącznik ROM-ów 1.3,2.0,3.0 poszukuję schematu lub dokładnych zdjęć takiego przełącznika. Mam zdjęcie z okładek magazynu AMIGA (moja biblioteka miejska ma trochę numerów tej świetnej gazety) była tam reklama firmy Micronik, jednak jest niedokładne, nie idzie też odczytać układu scalonego, jaki tam sie znajduje. Uprzejmie proszę o pomoc (mogę zapłacić za fatygę) jest to dla mnie bardzo ważne.
Swoją drogą polacy są niesamowicie bogaci wywalając taki sprzęt na śmietnik. (dobrze że nie leżały w kubłach bo bym dalej molestował PC zapominając na wieczność o Amidze)
Mój adres: wrabiega@hydrokom.pl