[#1] AMIGA OS 3.5
Witam

przez ostatni miesiac "uczylem" sie 1200. co juz mam:

- adapter ide-SD i karte 16 gb ( 1gb - workbench, 4*3,3GB partycje)

sprzet to 1200, aca1230, 128ramu, duet pcmcia + cf do przenoszenia danych no i usb floppy emulec do emulacji wiadomo czego.

po zabawie na golym 3.1 postanowilem zrobic upgrade do 3.5.

Podlaczylem karte do PC, odpalilem winuae, podmontowalem karte SD jako hdd i odpalilem system. Wsio dziala. Instalacja ( pre i wlasciwa) poszla bez problemu. Na emu wszytsko dziala.

problem pojawia sie gdy karte SD przeloze do real AMI. komp nie laduje workbencha.

mysle - cos winuae zwalil..

przywracam na karte 3.1 , na karcie CF (pcmcia) mam AMIGA OS>

Efekt -- instalacja sie uruchamia, ale nie nacisniecie PROCEED nic nie daje - jakby instalator wymagal uruchomienia z cd, ktorego nie mam...

wiem, ww to lamerskie pytanie jesli chodzi o amige, ale powiem sczerze - google nie zwraca za wiele wynikow przy zapytaniu o instalacja os3.5 bez cdromu.

pytanie brzmi :

-da sie ? czemu instalacja na winuae OK a na ami nie ?
[#2] Re: AMIGA OS 3.5

@lotharek, post #1

Nie wiem jak jest w os 3.5 bo ja od razu 3.9 wgrałem, w każdym razie do 3.9 była dyskietka bootująca z której się uruchamiało instalacje, ja sobie pozmieniałem przypisy w startup-sequence dyskietki z płyty cd na miejsce w które sobie skopiowałem system na HD i instalacja ruszyła.
[#3] Re: AMIGA OS 3.5

@lotharek, post #1

Jeżeli ustawiłeś kickstart 3.0 to możesz klikać a instalacja nie ruszy, zmień na 3.1 i musi ruszyć.
[#4] Re: AMIGA OS 3.5

@lotharek, post #1

Sprawdź - jak kolega dez3 mówi, jaki masz kickstart w Amidze. System 3.5 jak i 3.9 wymagają kości 3.1 (40.xxx)

Rada:
Dodaj opis swojego sprzętu do profilu będzie łatwiej na przyszłość.
[#5] Re: AMIGA OS 3.5

@pong777, post #4

Czy OS3.5 wymaga karty graficznej czy zadowoli się AGA?
[#6] Re: AMIGA OS 3.5

@sebbb, post #5

Zarówno 3.5 jak i 3.9 będzie dobrze działał na kościach AGA. Oczywiście karta graficzna przyspieszy znacznie operacje graficzne (rysowanie okien, przemieszczanie itd.) i pozwoli uzyskać więcej kolorów na ekranie jednocześnie wyświetlanych.

Na upartego to i os 4.0 odpalałem na AGA ale pod BVision komfort pracy był dopiero właściwy.

Na kościach AGA nie ruszy natomiast system MorphOS PUP 1.4.5 ale pamiętać należy, że on jak i OS4.0 i OS4.1 wymagają karty turbo/karty procesorowej z procesorem Power PC.

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2014 10:32:03 przez pong777
[#7] Re: AMIGA OS 3.5

@pong777, post #6

Czy WHDLOAD działa pod OS3.5 czy lepiej zostawić Workbench 3.1?
[#8] Re: AMIGA OS 3.5

@sebbb, post #7

Działa i pod 3.5 i pod 3.9, obydwa te systemy to tylko dobrze połatane 3.1

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2014 11:14:05 przez Sosabowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem