[#1] Kickstart
witam jak podmienic kickstart programem remapollo bo mam kickstart w pliku ale po podmianie mam czarny ekran

[#2] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #1

Czytałeś dolumentacje RemApollo? Jaki masz system? Masz bibliotekę 68040.library by C= spatchowaną programem dołączonym do RemApollo?

[#3] Re: Kickstart

@Korni, post #2

Korni napisał(a): > Czytałeś dolumentacje RemApollo? Jaki masz system? Masz > bibliotekę 68040.library by C= spatchowaną programem dołączonym > do RemApollo? > >
dolumentacje czytalem to dla kolegi on ma karte apollo chcialem zrobic zeby wczytal mu sie z ikonki ja mam blizarda wiec niemoge sprawdzac u siebie
[#4] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #3

Musi on mieć po pierwsze tą spatchowaną 68040.library by C=. Ja RemApollo uruchamiam z s-s, z ikonki też się dało, wystarczy ustawić tooltypy. Niech nie próbuje używać kicka3.5 - mi niedziałał, i chyba jest on przeznaczony bardziej do A4000. Najlepszy kick3.1 z A1200. Nie proś mnie o jakieś pliki, bo w classicu nie mam df0:, nagrywarki... Aha, mi RemApollo działa wspólnie z patchami SystemPatch2, FBlit. Jeśli twój kolega używa jakiś rezydentnych programów (tzn. że pozostają w pamięci po resecie, to nie może być innych programów tego typu bo sam RemApollo jest tym rezydentnym, można oczywiście niektóre progsy wczytywać z poziomu RemApollo, np. patche z WB3.9) np. OxygenPatcher czy coś podobnego, to niech je wywali z WBStartupu, s-s.

Ostatnia modyfikacja: 09.01.06 22:50
[#5] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #3

RemApollo Devs:ROM3.1 USE MODULES Libs:OS3.5/OS_Module1 OS_Module2 OS_Module3 OS_Module5 OS_Module6 workbench.library icon.library QUIET

SetPatch NOROMUPDATE QUIET

DRAP

[#6] Re: Kickstart

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

a amiga os 3.5 ruszy bez podmieniania kicka na kickstarcie 3.0? :D

[#7] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #6

remapollo proste jest :) Zrob jak korni pisze. najpierw rozpakuj, potem przegraj remapollo do c, potem spatchuj commodorowską 040 library programikiem dołączonym do pakietu a potem napisz sobie w startup-sequence np. Remapollo devs:kick3.1 mac quiet i juz, z tym ze musisz mieć plik kick31 w devs;), no i ten mac oczywiscie jak shapiego chcesz uzywac. Potem mozesz pobawic sie w wyciaganie modułów z amiga os rom update ruxem(też dołączonym do pakietu)- coby amisia nie resetowała sie za często przy starcie. No i oczywiście jakieś moduły z blizzkicka możesz wrzucić typu noclick-ja osobiście nie mogę bez tego życ:).

Ostatnia modyfikacja: 10.01.06 10:27
[#8] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #6

Niestety nie ruszy, jednak i tak warto zmapować ROM nawet jak ma się już wersje 3.1 do fastu dla wydajniejszej pracy systemu.

[#9] Re: Kickstart

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

a to ciekawe bo u mnie jakos dziala mam rem appolo i wszystkie patche z systemu 3.9 mniej-wiecej tak jak tu jeden z kolegow napisal moduly jaknajnowsze sie dalo znalezc
[#10] Re: Kickstart

@Dziadziomiecio, post #9

źle zrozumiałeś, bo takie było pytanie -
a amiga os 3.5 ruszy bez podmieniania kicka na kickstarcie 3.0?

czyli tak nie odpali ;)

[#11] przeczytaj manual

@Krzysztof1, post #1

rtfm!
[#12] Re: Kickstart

@Fazior, post #7

Fazior napisał(a): > remapollo proste jest :) Zrob jak korni pisze. najpierw > rozpakuj, potem przegraj remapollo do c, potem spatchuj > commodorowską 040 library programikiem dołączonym do pakietu a > potem napisz sobie w startup-sequence np. Remapollo > devs:kick3.1 mac quiet i juz, z tym ze musisz mieć plik kick31 > w devs;), no i ten mac oczywiscie jak shapiego chcesz uzywac. > Potem mozesz pobawic sie w wyciaganie modułów z amiga os rom > update ruxem(też dołączonym do pakietu)- coby amisia nie > resetowała sie za często przy starcie. No i oczywiście jakieś > moduły z blizzkicka możesz wrzucić typu noclick-ja osobiście > nie mogę bez tego życ:). > > > > Ostatnia modyfikacja: 10.01.06 10:27

mialem nie ta bibloteke 040.liblary i teraz sie spatchowala w toltypach ikonki wpisuje sciezke do romu wyskakuje loading done fond kickstart 40.68 nastepnie reset i czarny ekran

a moze plik romu jest uszkodzony
czym zgrac plik romu z amigi z kick 3.1 w kosci
jak macie jakis programik to podeslijcie na skrzynke krzych1200@interia.pl
[#13] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #12

Programikiem transrom o ile dobrze pamiętam. Dołączony jest, a przynajmniej był do WinUae, bądź zgrabić z sieci gotowy plik. O jakich tooltypach piszesz? Scieżkę dostępu do pliku rom podajesz w startup-sequence zaraz za poleceniem remapollo. C: Remapollo devs:kick31 +inne bajery jakie umożliwia remapollo a kończysz na quiet coby Ci nie śmiecilo tekstami przy starcie kompa, chociaż jak masz problem to nie dawaj quiet moze czegos sie dowiesz.

Ostatnia modyfikacja: 11.01.06 13:35

Ostatnia modyfikacja: 11.01.06 13:38
[#14] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #12

Programem VirusExecutor - http://www.vht-can.ca/downloads.html

[#15] Re: Kickstart

@Fazior, post #13

Fazior napisał(a): > Programikiem transrom o ile dobrze pamiętam. Dołączony jest, a > przynajmniej był do WinUae, bądź zgrabić z sieci gotowy plik. > O jakich tooltypach piszesz? Scieżkę dostępu do pliku rom > podajesz w startup-sequence zaraz za poleceniem remapollo. C: > Remapollo devs:kick31 > +inne bajery jakie umożliwia remapollo a kończysz na quiet coby > Ci nie śmiecilo tekstami przy starcie kompa, chociaż jak masz > problem to nie dawaj quiet moze czegos sie dowiesz. > > > > Ostatnia modyfikacja: 11.01.06 13:35 > > > > Ostatnia modyfikacja: 11.01.06 13:38 Pisze o tooltypach ikonki remapollo bo chce najpierw zeby odpalal z ikony remapollo a potem jak juz bedzie dzialal to zrobie przypis w startup sekwence.tak mi lepiej testowac :D

[#16] Re: Kickstart

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ napisał(a): > Programem VirusExecutor - http://www.vht-can.ca/downloads.html > > podmienilem obraz romu zgranego z virusexecutora i dalej to samo :(

[#17] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #16

Uzyj jeszcze raz programu transrom:

1. Na czysta, sformatowana i bootowalna dyskietke wrzuc plik transrom i copy
2. Odlacz od Amigi wszystkie urzadzenia (HD, turbo itp.) oprocz stacji dyskietek
3. Odpal kompa bez sekwencji startowej, wpisz samo "transrom" i powstaly w ram: plik .rom skopiuj na dyskietke. Wtedy bedziesz mial 99.9% pewnosci ze w romie nie bedzie zadnych smieci.
[#18] Re: Kickstart

@Krzysztof1, post #16

Zaraz, ale ty masz chyba na pokładzie w kościach ROM 3.0, a potrzebujesz ROM 3.1 w pliku dla AOS3.5, jak tak to się załatwi no problem ;)

[#19] Re: Kickstart

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #18

witam to jest jakis blad sprzetowy bo kiedys byly takie dyskietki do podmiany kickstartu na 1.3 i umnie poszlo a u kolegi tylko bialy ekran czyli mozna watek zamknac :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem