kategoria: Sprzęt
[#1] Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga
Jednym z moich ulubionych programów na Discovery czy National Geographic jest program "Łowcy Okazji" w oryginalnym tytule znany jako Auction Hunters lub Storage Hunters.

Zawsze jak to oglądam rośnie moja ciekawość, co też znajdą ludzie którzy walczą o te kontenery na aukcji. Niejako wczuwam się w ich rolę i zjada mnie zazdrość, że u nas czegoś takiego nie ma (z racji na specyfikę urbanistyczną polskich miast i specyfikę wsi).

Fajnie by było kupić zawartość jakiejś starej, PRLowskiej piwnicy i znaleźć tam zasoby ze starymi komputerami w stanie idealnym, pokrytym jedynie grubą warstwą kurzu :)

I właśnie w związku z tym pytanie. Czy ktoś ogląda Łowców Okazji i trafił na odcinek w którymś panowie znaleźli w kupionym kontenerze jakąś Amigę 3000 czy 4000? Albo coś w ogóle związanego z naszymi starymi komputerami z lat 80? Jeżeli tak to jaka była ich reakcja?
[#2] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Duracel, post #1

Ostatnio zauważyłem, że zmienili się "prowadzący" na Discovery. Raz widziałem jak znaleźli jakiegoś starego ogryzka z myszką. Podeszli do tego raczej bez zbytniego entuzjazmu, a właściwie to ic entuzjazm jest uzależniony od wartości znaleziska.
[#3] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@BaXik, post #2

Tak, to się zgadza. Pytanie ile w Stanach np. jakiś wiekowy Maczek albo taka Amiga jest warta w dobrym stanie z wyposażeniem :) Fajnie byłoby zobaczyć jak idą z takim znaleziskiem do jakiegoś znawcy, kolekcjonera który powiedziałby im to i owo na temat sprzętu i jego wartości.

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2013 12:37:45 przez Duracel
[#4] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Duracel, post #1

Amigi nie było , było Atari.

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2013 14:45:59 przez Dorian3d
[#5] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Duracel, post #1

Progra fajowy Amig jednak nie zauważyłem w żadnym z tych programnów, a wracając do naszego podwórka to moim zdaniem w Polsce szybciej zadziałał by program typu " Amerykańscy zbieracze" myślę, że można by coś wyszperać na niektórych stryszkach i w piwniczkach:)
[#6] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Duracel, post #1

Auction Hunters to całkiem miły dla mnie program a ostatnio zaczęli emitować podobny program, także z "pokojami", i ten niestety jest tak badziewnie sztuczny, że mnie zbiera (chyba Storage Hunters) na wymioty. Sztuczny niesamowicie. Niestety także nie wypatrzyłem żadnej Amigi.
[#7] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Duracel, post #3

Z tego co pamiętam tego maczka sprzedali za 100 lub 200 $
Gdzieś w necie widziałem fotki, jak w kilku magazynach były stare kompy, ale prowadzący o nich nie wspomnieli słowem. Wygooglaj sobie to może trafisz na tę stronę.

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2013 17:55:49 przez glichtanski
[#8] Re: Auction Hunters/Storage Hunters a Amiga

@Dorian3d, post #4

Atari 2600 i Nintendo, dziś akurat trafiłem na ten odcinek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem