kategoria: A600
[#1] Urwane kabelki do panelu z LEDami
Hej

Mam przypadek z A600, w której urwane są dwa kabelki z panelu z LEDami (Power, Floppy i Hard Disk). A konkretnie urwane są czerwony i pomarańczowy, i to tak że zerwane są też ścieżki oraz luty które łączyły te kabelki z płytką.

Zdjęcie:
http://img703.imageshack.us/img703/1138/ledpanelc.jpg

Na czerwono zaznaczyłem zerwane luty.
Wymyśliłem sobie żeby te kabelki nieco przedłużyć i przylutować je do tych samych ścieżek, w miejscu gdzie luty są - przy samej diodzie (zaznaczone na zielono).

Tylko pytanie - który powinien byc po lewej, a który po prawej stronie?
[wyróżniony] [#2] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@donat, post #1

po lewej czerwony, po prawej pomarańczowy :)
[wyróżniony] [#3] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@donat, post #1

Może zdjęcie pomoże

PS. alt był szybszy :)

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2013 00:28:01 przez Radek_Cz
[#4] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@Radek_Cz, post #3

dzięki Panowie! OK
[#5] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@donat, post #4

Taka forma współzawodnictwa - kto pierwszy ten lepszy ;) akutat mam rozbebeszoną A600 pod ręką to zajęło mi to 10 sekund ;) I fajnie że się komuś przydało.
[#6] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@altcomputing, post #5

Przy okazji że masz rozebraną swoją sześćsetę, czy masz/miałeś górny ekran na niej?
Ja swoją rozebrałem otwieram a tu nie ma ekranu... Plombę ja zrywałem i stąd moje zdziwienie.
[#7] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@Radek_Cz, post #6

Moje A600 są poskładane z kilki innych egzemplarzy także wiesz... ale gdzieś coś mi się obiło o ucha że C= dla oszczędności nie montowało w niektórch A600 ekranów. Tyle, że nie mogę teraz tego potwierdzić. Ale C= było do wszystkiego zdolne.
[#8] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@Radek_Cz, post #6

Moja "fabryczna" Amiga 600 też nie miała ekranu.
[#9] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@glichtanski, post #8

Dzięki za odpowiedzi, już myślałem że jakiś nieświęty mikołaj wszedł przez dziurkę od stacji dysków
i wyciągnął mi ekran bez zrywania plomby . A tak na poważnie to myślałem że może
ktoś wyciągnął ją i nakleił nową naklejkę, widziałem takie plombo-naklejki na ebayu jakiś czas temu.
[#10] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@Radek_Cz, post #9

Na allegro jakie chcesz na zamówienie.
[#11] Re: Urwane kabelki do panelu z LEDami

@Radek_Cz, post #9

Moja nówka nierdzewka A600 zakupiona jeszcze w XXw również nie miała fabrycznie górnego ekranu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem