[#1] Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala
Tytułowe demo PROSIAK grupy milka dezajn: pod whdload wersja 16.1, 16.7, 16.8 i 16.9 wiesza się pod koniec głównej części (przed pojawieniem się napisu końcowego). Pod whdload 11, 14.1 oraz 19.2 w ogóle nie startuje zawieszając cały komputer. Co ciekawe demo odpalane z dyskietki chodzi na 69030 i 2.0 bez najmniejszych problemów. Da się sprawić by pod whdload też działało bez zarzutu?

(Amiga 600 2MB Chip + stare turbo chyba Elboxu 68030 25Mhz z 8MB Fast. - nawiasem mówiąc ostatnio szukałem jego reklamy w starych amigach i nie znalazłem, a było na pewno bo inaczej bym go nie kupił)

To chyba nie będzie problem z maxtransfer? Faktem jest że jest go nie ruszałem ale generalnie wszystko inne od 2 lat chodzi bez zarzutu.
[#2] Re: Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala

@conrdd, post #1

Sam tworzyles wersje Whdload tego dema, czy sciagnales gotowy pakiet ?
Sprobuj plik DISK1 (to jest obraz dyskietki) nagrac na dyskietke i z niej uruchomic demo?
Napisz czy zadzialalo poprawnie.
Sprawdzales na wersji 6 whdload ?

WHDLoad Slave information
ProSIAK.slave - 30.09.1998 10:02:03 - 300 bytes
required WHDLoad version 6

Na stronie dostepna jest wersja 7 (6 brak)

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 20:31:59 przez Norbert
[#3] Re: Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala

@Norbert, post #2

Paczkę mam z KGWHD. Co ciekawe na A1200 z WHDLoad v 16.9 chodzi bez problemów. Podziałam więc na kilku frontach:
- zrobię sam paczkę z instalki z whdload
- obniżę maxtransfer na 0x1fe00
- dorzucę do C whdload v 7 i 8 i zmienię w przypisaniach do prosiaka
[#4] Re: Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala

@conrdd, post #3

Przegraj demo do ram i z niego odpal (nie bedziesz musial zmieniac maxtransfer).
Przypisania czyli zmiana w tooltypes ikony dema ?
[#5] Re: Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala

@conrdd, post #3

a nie lepiej wybrana wersje whdl wrzucic do katalogu z gra i miec spokoj z przypisaniami ?
[#6] Re: Demo P.R.O.S.I.A.K pod whdload na A600 wywala

@kutafon, post #5

Też można ale przypisania chyba prostsze: w C mam pliki whdload z numerkami 8, 161, 167, 141 itd i w info ikony zmieniam tylko te numerki. (a jako default jest ustawione whdload v 16.9)

Uruchomione demo z RAMu zawiesiło się tam gdzie zwykle. Na więcej nie miałem wczoraj czasu.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2013 07:43:54 przez conrdd
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem