[#1] E/BOX - płytka zasilająca panel LED
Pourywały mi się kabelki od płytki zasilającej panel LED wieży E/BOX. Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi zrobić fotografię (w miarę możliwości dobrej rozdzielczości), jak te kabelki są przylutowane? A poza tym - czy da się doprowadzić zasilanie bez wtykania tej płytki do gniazda zasilania stacji dysków na płycie? Ja mam Apollo 040, wiadomo, jak ten procesor żre prąd i jedną z wtyczek zasilających stację dysków mam tradycyjnie wpiętą do płyty A1200. Gdybym chciał zasilać te diody niezależnie, jak musiałbym doprowadzić zasilanie?
[#2] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@OSH, post #1

Nie wiem jak z tymi kabelkami bo nie mam eboxa, ale koledze zrobiłem taki trójnik (z goldpinów) aby działało wszystko.
Jak chcesz to Ci takie coś zmontuję.
[#3] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@11MASTEr, post #2

A z zasilacza nie masz wtyczki zasilającej FDD?
[#4] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@11111olo, post #3

11MASTEr: ciekawe...jak to wygląda w praniu? Rozumiem, że wykorzystywane są oryginalne diody z E/BOKSa? Poza tym chciałbym, żeby dioda, która jest podpisana jako TURBO sygnalizowała pracę stacji dysków. Da się to zrobić? I za ile?
11111olo: mam dwie wtyczki tego typu: jedna zasila stację dysków, a druga jest wpięta do płyty A1200 tam, gdzie normalnie stacja dysków pobiera zasilanie.
[#5] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@OSH, post #4

Po starej znajomości za koszty przesyłki, a jak gdzieś się spotkamy to stawiasz piwo i git.
[#6] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@11MASTEr, post #5

Podepnij ja przez rezystor 470R do taśmy od stacji dysków - piny 15 i 16.
[#7] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@11111olo, post #6

Ponawiam prośbę do użytkowników E/BOKSA - jest Was tu trochę. Czy naprawdę nikt nie może mi cyknąć fotki tego panela zasilającego? Przecież to nie zajmie więcej niż 5 minut...nie chcę lutować na ślepo, bo w końcu coś popsuję, a na zabawy innego typu brak czasu (DKiG już w sobotę!).
[#8] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@OSH, post #7

Ty pstryknij fotkę tego panelu i kabelków które poodrywałeś to i zaznaczę gdzie który przylutować.
Tak będzie na pewno szybciej ;)
[#9] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@11111olo, post #8

Proszę. Ten żółty kabelek pomiędzy dwoma białymi też jest oderwany
[#10] Re: E/BOX - płytka zasilająca panel LED

@OSH, post #9

No cóż, poradziłem sobie. Z przykrością muszę jednak napisać, że wystarczyło napisać na EAB i odpowiedź miałem tego samego wieczora, wraz ze zdjęciem...
Na wypadek, gdyby komuś się przydarzyło coś podobnego, podaję kolejność, licząc od lewej: żółty, biały, czerwony.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem