[#1] Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag
No to tak:
Jak zmusić Setpatcha, żeby przestał ładować stary filesystem i scsi.device?
Używam Remapollo, i za jego pomocą ładuję do pamięci KS3.1 oraz scsi.device 44.2 i filesystem 45.16. Po pierwszym resecie jest ok. Ale wystarczy, że załaduje się Setpatch i po zawodach - do pamięci ładuje się scsi.device 40.12 i filesystem 40.1. Nie mogę zmusić Setpacha, żeby przestał to ładować.

moja s-s wygląda tak:
C:DRAP
C:REMAPOLLO dh0:devs/ks31.rom MODULES devs:scsi.device l:fastfilesystem (i dalej inne rezydenty)

C:Setpatch NOROMUPDATE SKIPROMUPDATE scsi.device,filesystem

Nie mogę nie użyć NOROMUPDATE, bo inaczej pojawi się żółty ekran i po zabawie. Próbowałem zamiast "filesystem" pisać "fs", zamiast SKIPROMUPDATE używać SKIMROMMODULES - ni wuja nie pomaga. Macie jakieś pomysły poza zmodyfikowaniem KS3.1 za pomocą Remusa?

edit:
no to teraz mnie olśniło, przecież to nie Setpatch ładuje ten cholerny filesystem i scsi.device w starej wersji, tylko KS 3.1...o ile scsi.device można potem załadować rezydentnie, to już filesystemu się nie da (kombinowałem z LoadModule i nic to nie daje...no to co robić?

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2013 13:38:59 przez OSH
[#2] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #1

Zainstalować najnowszy filesystem w RDB dysku i dać sobie spokój z jego łataniem?
[#3] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #1

Chodzi o to że C:RemApollo musi być po Setpatchu, a nie przed nim.
[#4] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@Andrzej Drozd, post #3

Andrzeju, nic to nie daje, po resecie jest stary FS i scsi.device. Chyba jednak muszę się pobawić tym Remusem...
APC74, ja mam na wszystkich partycjach poza systemową zainstalowanego PFS3 - właśnie w RDB. Na partycji systemowej mam starego FFS-a.
Trochę mnie dziwi, że załadowane przez Remapollo scsi.device i filesystem są wygryzane po resecie Setpatcha. W ogóle to nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje.
[#5] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #1

Żółte błędy robi exec.library z ROM Update, zamiast "NOROMUPDATE" użyj "SKIPROMUPDATE exec.library"
[#6] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@altcomputing, post #5

Dzięki alt, żółty ekran znikł. Ale dalej nie rozumiem, jak zmusić Amigę, żeby po tych trzech resetach (Remapollo i dwa po Setpatchu) w pamięci siedział scsi.device 44.2 i filesystem 45.16. Poza oczywiście zmodyfikowaniem KS3.1 Remusem. Ludzie, pomóżcie, bo przecież używacie Remapollo i mapujecie KS3.1 z pliku, macie OS 3.9 i u was się to nie gryzie, a u mnie nie chce działać...
[#7] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #6

Użyj RomUpdateSplit z pakieru remapollo na AmigaOS ROM Update - podzieli Ci go na odrębne moduły. Dopisz je do RemApollo w startupie a setpatchowi daj NOROMUPDATE. Efektem ubocznym będzie jeden restart zamiast dwóch na starcie :)
[#8] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@altcomputing, post #7

Ale alt, ja tak właśnie robię...to właśnie Remapollo mi ładuje najnowszy scsi.device i filesystem. Po drugimj resecie wszystko się ładuje do pamięci i jest ok. Problem polega na tym, że jeśli zresetuję Amigę sam, to po resecie szlag trafia wszystko i w pamięci siedzi scsi.device 40.12 i FS 40.1...

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2013 19:49:42 przez OSH
[#9] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #8

Pobaw się jednak Rumusem... Nie dość, że ominie Cię jeden reset przy uruchamianiu Amigi, to dodatkowo przestaniesz mieć opisywane problemy OK
[#10] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@OSH, post #8

To po co w ogóle ładujesz ROM Update SetPatchem, pytam się

Wybrane moduły załaduj RemApollo, i tyle, ROM Update wywal. Musi działać. Będzie jeden reset tylko.
[#11] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@altcomputing, post #10

MOoże i musi, ale nie działało...oczywiście, kiedy podjąłem decyzję o pobawieniu się Remusem, nagle okazało się, że i scsi.device i filesystem nie znikają już z pamięci. Ale i tak zrobiłem sobie własny Kickstart. Sprawa teoretycznie jest zamknięta...
[#12] Re: Setpatch 44.38 - zaczyna mnie trafiać szlag

@Andrzej Drozd, post #3

Andrzeju, RemApollo może, ale nie powinno być po setpatchu. Najlepiej jeśli będzie pierwsze w sekwencji.

Fajnie, że się udało. A własny ROM to faktycznie najelegantsze rozwiązanie.

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2013 00:54:46 przez altcomputing
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem