[#1] Quarterback backup problem z odzyskaniem danych na dyskietkach
Witam!

Znalazłem niedawno backup na dyskietkach plików z mojej starej amigi circa 1995r.
Po włożeniu jednej z dyskietek pokazuje np. nazwę : DF0:qb02
Coś mi świta że backup był zrobiony programem Quarterback o ile dobrze pamiętam.
Mam dyskietki od nr. qb02 do qb42 ale nie wszystkie a chyba musiała być pierwsza lub ostatnia dyskietka żeby można było go odtworzyć.

Czy można odtworzyć jakoś ten backup np. od dyskietki nr. 02 nie mając pierwszej i czy do odtworzenia trzeba użyć taką samą wersję która się backup robiło ?

Z góry wielkie dzięki za pomoc i sugestie.
[#2] Re: Quarterback backup problem z odzyskaniem danych na dyskietkach

@xkonrado, post #1

Tak, zgadłeś. To jest archiwum stworzone przy pomocy programu Quarterback. Jak na tamte czasy idealny. Jednak muszę Cię zmartwić. Jak pierwszej dyskietki nie masz, to się do archiwum nie dostaniesz, bo właśnie na niej jest cała struktura plików i ich lista zawarta. I jak jej nie znajdziesz, to dyskietki możesz wykorzystać do innych celów. do odtworzenia archiwum możesz użyć również najnowszą wersje programu jaka istnieje. Z tym problemów to akurat nie ma.

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2013 00:25:16 przez gilban
[#3] Re: Quarterback backup problem z odzyskaniem danych na dyskietkach

@gilban, post #2

Ehhhh to szkoda bo raczej innych dyskietek już nie znajdę a pewnie trochę fajnego stafu tam było grafiki, moduły i cholera wie co jeszcze ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem