[#1] Picasso II i kickstart 2.0
Podobno się da, ale mi nie wychodzi.

Ściągnąłem z amiga.resouce.cx plik PicassoII-15.dms, czyli dysk instalacyjny z 1993 roku. Przy próbie instalacji wrzeszczy, że wymaga kickstartu 2.0 i wychodzi z siebie, a ja przecież mam taki kickstart.

Czy ktoś ma doświadczenie z odpalaniem tej karty z OSem 2.0?

P.S. Uprzedzając fakty: nie chcę instalować OS3.x i np. CGX-a. Zależy mi na maszynie stricte retro, z OS2.x. OK

Pozdrawiam, z góry dzięki!
[#2] Re: Picasso II i kickstart 2.0

@Daclaw, post #1

Może masz kickstart 2.0 v36.
[#3] Re: Picasso II i kickstart 2.0

@Daclaw, post #1

Ciekawe jak installer sprawdza wersję Kickstartu. Jeżeli tak jak Version, to jesteś w kropce. Ale jeżeli przez sprawdzenie zmiennej globalnej (czyli GetENV Kickstart) to może się uda. Wystarczyłoby wtedy przed uruchomieniem installera odpalić CLI i wklepać np.:
SetENV Kickstart xx.xx

W miejsce iksów wstawiasz odpowiednią wersję i rewizję (np. 40.01), wymaganą przez installera i jedziesz z instalacją. ;)
Jeżeli się uda, to wklejasz to do Startup-Sequence. :D

No i zawsze możesz zamapować nowszy ROM 2.x

Ostatnia aktualizacja: 05.04.2013 16:07:36 przez APC74
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem