kategoria: Sprzęt
[#1] Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC
Mam klawiaturę infinitiv w której jest oryginalna z A1200

W budzie infinitiv działa ale po podłączeniu do PC ten krzyczy że nie ma podłączonej klawiatury.
Jeśli podłączę jakąś klawiaturę z PC do budy infinitiv to działa poprawnie.
O co tu chodzi?
[#2] Re: Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC

@11111olo, post #1

Tak powinno być,nie zapominaj ,że z amigi nie zrobisz peceta,a odwrotnie tak.pomysł
[#3] Re: Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC

@simka113, post #2

Kretyńskie odpowiedzi są chyba wpisane w to forum.

PS/2 to standard transmisji nie związany z żadną platformą.
[#4] Re: Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC

@11111olo, post #3

Było kilka rozwiązań obudów i klawiatur niezgodnych ze sobą np.gift ,e-box,infinitiv,micronic.sprawdź na efunzine.com i nie nazywaj nikogo kretynem.
[#5] Re: Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC

@11111olo, post #1

W biose PC powinieneś mieć ustawienie zegara dla klawiatury, choć nie w każdym PC tak jest.
Ja mam kilka takich klawiatur i w niektórych PC działają bez problemu a w innych nie.
Jeżeli masz możliwość sprawdzenia z innym PC to sprawdź.
[#6] Re: Konwerter klawiatury PS/2 nie działa na PC

@simka113, post #4

Jak Cię uraziłem to przepraszam.
Nie pierwszy raz na tym forum dostaję pokrętne odpowiedzi co bardzo irytuje.
Jeśli faktycznie te PS/2 jest niekompatybilne z niczym to nieźle spartaczyli sprawę.

Mam starego kompa z prockiem Pentium 133MHz i tam chyba w biosie coś takiego da się ustawić więc sprawdzę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem