kategoria: A4000
[#1] Retina Z3 vs. CV64
Kupiłem okazyjnie
http://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/product.aspx?id=463
I teraz pytanie:
Gdzie kupić brakujące kości pamięci.
Pytanie nr 2
Mam Retinę Z3 od zawsze i śmiga bez problemu i teraz tę kartę.
Którą zostawić w a4000.
Która będzie lepsza?
Z retiny jestem zadowolony a cv64 jeszcze nie miałem styczności
[#2] Re: Retina Z3 vs. CV64

@Shredder, post #1

CV64 tak na oko jest 3-krotnie szybsza we wszystkim i da radę odpalić 1024x768 w 16bitach, czego Retina nie bardzo potrafi. Poza tym jest przelotowa - idealna do WHDLoad.

PS: dzięki za przypomnienie bigbookofamigahardware. Miałem przelać im trochę drobnych OK
[#3] Re: Retina Z3 vs. CV64

@Shredder, post #1

W pierwszej kolejności patrzysz na ilość pamięci, jeśli obie mają tyle samo (4MB) to patrzysz na pixelclock i wygrywa CV64. A też jestem zadowolony z Retiny Z3 siedzącej w A4000.

Pozdrawiam
[#4] Re: Retina Z3 vs. CV64

@RadoslawF, post #3

a gdzie kupię kości pamięci brakujące??
[#5] Re: Retina Z3 vs. CV64

@Shredder, post #4

Ja przełożyłem ze Virge'a PCI na przykład.
[#6] Re: Retina Z3 vs. CV64

@_arti, post #5

Ok dzięki, faktycznie nie pomyślałem.
A czy mogą być bojętnie jakie czy o tych samych oznaczeniach raczej?b
[#7] Re: Retina Z3 vs. CV64

@Shredder, post #6

Żadnymi oznaczeniami się nie sugerowałem. Po prostu kupiłem na Allegro pierwszego lepszego S3Virga z dodatkowymi kośćmi i przełożyłem ;)

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2013 21:57:08 przez _arti
[#8] Re: Retina Z3 vs. CV64

@_arti, post #7

Jednak dobrze by było, aby timingi były takie same. Będzie karta zdecydowanie lepiej działała.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem