[#1] Synchronizacja i ffmpeg
Dokladnie to chodzi mi o jak najlepsza synchronizacje dzwieku i obrazu w filmie mpeg zrobionego z divixa (jest kilku/kilkunastosekundowy rozdzwiek) ffmpegiem.Jak zrobic aby zlikwidowac tak duza roznice w synchronizacji? Jakich parametrow ffmpega uzyc?
Marcin
[#2] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Marcin, post #1

To jest blad ffmpeg i przy codowaniu mpeg1 nie osiagniesz ffmpegiem synchronizacji dzwieku. Na Amiga-PL o tym juz byla mowa. Lepiej coduj do mpeg4 z klatkami B. A jesli ci szczegolnie zalezy na mpeg1 to polecam mpeg2enc+, a dzwiek dodaj do takiego mpega mplexem. Otrzymasz mpega1 z pelna synchronizacja.
[#3] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Krzysztof, post #2

hello!
Jakich bibliotek ixemul-a używać z ffmpeg? najnowsze nie chcą dziłałać
i starsze też się nie zgrywają-mam 40/40

[#4] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Krzysztof, post #2

Dzieki za info.Probowalem uzyc ffmpega do decodowania mpeg4 (wg porady),ale..nierozpoznawany format- czemu nie wiem.Dlatego mam jeszcze jedna prosbe (bo juz wymiekam-nic mi sie nie udaje)-Jak (prosze o lopatologiczne instrukcje jak i jakimi programami )zrobic z divixa mpega aby spoko z dzwiekiem i w kolorze moc go obejrzec.
Dzieki
[#5] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Marcin, post #4

No przecież Krzysiek napisał, że mpeg2enc+, a później dźwięk doklejasz mplexem.
[#6] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@mailman, post #5

Tak rozumiem masz racje ,ale przyznaje sie jestem ciut tepy i prosilbym choc o podpowiedzi jakich parametrow uzyc (bo np mplex wywala mi ze stream not valid-i kicha) nie wiem jak to ustawic ,a naprawde juz kilku sposobow probowalem.Dlatego taka prosba mam divixa i punkt po punkcie co, czym i mam mpega z dzwiekiem i w kolorze.Byloby milo ,a na pewno ciut latwiej.
Dzieki
Marcin
[#7] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@phl22, post #3

Ja uzywam wersji 48.2 z 6.04.2001. Jest przesnaczona dla 68060.
[#8] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Marcin, post #4

Najlatwiej tylko przeskalowac za pomoca ffmpeg tamiego divixa i zapisac go jako mpeg4. Akurat na Amiga-PL pisalem porady jak z divxa zrobic plytke VideoCD.
[#9] Re: Synchronizacja i ffmpeg

@Marcin, post #6

Wszystko podyktowaîem na Amiga-PL (chyba wczoraj). Jak bedziesz miaî problemy, to zapraszam na priv.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem