kategoria: A600
[#1] Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka
Witam,
rozkręciłem amigę w celu lutowania portów ide, a teraz podczas składania została mi jedna śrubka za dużo :) Mimo iż większość śrub wiem gdzie była od godziny wpatruję się w Amigę i nie mam pojęcia skąd ta jedna śrubka za dużo.
Znacie może jakąś stronę (film ma YT) który pokazuje rozkręcanie lub skręcanie amigi 600?
za dużo śrubek tam nie ma a i tak jedna mi została..
Może napiszę jakie śruby skręcałem:
- od spodu - 3 śrubki na froncie, 1 śrubka z boku po przeciwnej stronie stacji, 2 śrubki z tyłu przytrzymujące stację.
- w środku - 1 śrubka przy stacji dyskietek, 1 śrubka przykręca płytę główną do spodniej części obudowy.
i dla mnie to wszystko.. a i tak została mi jeszcze jedna śrubka!!
bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu gdzie nie wkręciłem śrubki.
Dzięki
[#2] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@cj grass, post #1

Jak dla mnie to wkręciłeś wszystkie śrubki.
No chyba, że wykrcałeś jeszcze coś ze stacji FDD.
[#3] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@jarob, post #2

w stacji nie grzebałem. Zawsze staram się uważać aby nie zgubić śrubek, często słyszy się że ludzie rozkręcają a potem zostaje im śrubek :) nie chciałem dołączyć do grona Tych ludzi, i nigdy (nawet w bardziej skomplikowanych rozkręcaniach współczesnych laptopów) nie zostawały mi śrubki, a tutaj w Amidze gdzie jest ich pięć na krzyż została 1 śrubka... hmm...
Szukałem po necie instrukcji jak rozkręcić, lub filmu na yt, lecz niestety na nic takiego nie trafiłem.
[#4] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@cj grass, post #3

Na pewno zapomniałeś wkręcić śrubkę z boku portu myszy, która to trzyma dolny ekran :D jest to krótka śrubka z normalnym gwintem.
Daj znać czy czy to ta :)

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2013 22:03:30 przez superbonio
[#5] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@superbonio, post #4

Analizowałem to miejsce - mowa o tych bocznych portach joystickowych? w sumie to mysz też tam wchodzi więc pewnie o tym samym piszemy :)
Znajdują się tam 4 gwinty na "dokręcacze" kabli, które zresztą są zasłonięte przez plastik obudowy. Śrubka, która mi została krótka nie jest, raczej standardowej długości - taka jak wkręcana od spodu obudowy. Śrubka nie pasuje mi w te wkręty mimo, iż jedno miejsce pasuje aby wkręcić śrubkę przez ekran.
[#6] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@cj grass, post #5

żadne tam "dokręcacze" tylko fabrycznie jest tam śruba 5mm długości przez ekran w port ;)
jedna, skrajnie dolna.
mam w jakiejś sztuce wszystkie 4 wkręcone, ale są innej długości więc jest to czyjaś radosna twórczość
[#7] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@cj grass, post #5

W A600 jest jeszcze śrubka od małej płytki z diodami na przedniej części obudowy.
[#8] Re: Po rozkręcaniu i skręcaniu została 1 śrubka

@Kilos, post #6

rozumiem, ok to pewnie ta śrubka, dzięki za pomoc!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem